Molotov-koktélos támadás volt Izrael bukaresti nagykövetségénél

2024. június 3. – 13:43

Másolás

Vágólapra másolva

Molotov-koktélt dobott egy férfi hétfőn a bukaresti izraeli nagykövetség bejáratához, majd azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát – írja a Digi24. A portál azt írja, hogy egy 34 éves külföldi állampolgárságú férfit gyanúsítanak a cselekménnyel, akit már őrizetbe is vettek a hatóságok. Az Agerpres tudósítása szerint egy egy szír állampolgárságú férfiről van szó.

A bukaresti rendőrség tájékoztatása szerint a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) értesítette őket arról, hogy a férfi feltehetően fel akarta magát gyújtani. A SRI terrorizmusellenes osztaga – amely az intézményt biztosította – még a rendőrség kiérkezése előtt elfogta a férfit, majd átadták a helyszínre kiérkezett rendőröknek. A SRI emberei ugyanakkor a keletkező tüzet is eloltották. A beszámoló szerint a bejárat közelében kihelyezett plakátok égtek meg, más kár nem keletkezett.

A Román Rendőrség sajtószóvivője, Georgian Drăgan az Antena 3 televíziónak azt nyilatkozta, eddigi információik szerint a férfit a tartózkodási engedélyével kapcsolatos személyes elégedetlensége késztette tettének elkövetésére, nem antiszemita incidens történt, és a Gázai-övezetben zajló eseményekhez sincs köze az esetnek.

A rendőrség nyomozást indított az esemény pontos körülményeinek a megállapítására. A rendőrség ellenőrzi a férfi esetleges priuszát is a bűnügyi nyilvántartóban, majd elrendelik a törvény által előírt intézkedéseket.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!