Kiderült, mikor nyílhat meg a felújítás alatt álló Pannónia szálló

2024. május 19. – 11:33

Másolás

Vágólapra másolva

2025 szeptemberére elkészülhet a szatmárnémeti Pannónia szálló felújítása, mondta múlt héten Kereskényi Gábor polgármester, aki Lázár János magyarországi építési és közlekedési miniszterrel közösen tartott lakossági fórumot, írta a Szatmár.ro.

„Nagy örömmel tudom mondani, hogy jó ütemben haladnak a munkálatok, és ha minden jól megy, akkor 2025 szeptemberében mi itt mindannyian, akiket nagyon sok szép emlék köt ahhoz az épülethez, talán egy jó fröccsöt vagy kávét is megihatunk ott” – idézi a portál Kereskényit, aki újabb polgármesteri mandátumért indul.

A polgármester megköszönte Lázár János közbenjárását az ügyben, a szállót ugyanis magyar kormánytámogatásból újították fel. Magyarország építési minisztere legutóbb 2023 márciusában járt Szatmárnémetiben. Nem sokkal korábban Kereskényi Gábor a Transtelexnek megerősítette, hogy megvan a pénz a Pannónia felújítására. Lázár János Szatmárnémeti után akkor Kolozsvárt is útbaejtette, és egy nyilvános beszélgetésen elmondta, ezzel a támogatással a Fidesz segíteni szeretne a szatmárnémeti polgármesternek, hogy 2024-ben is megnyerje a választásokat, mert „nyilvánvaló, hogy nekünk, a Kárpát-medencei összmagyarságnak a marosvásárhelyi és a szatmárnémeti választási győzelem az önkormányzati választásokon legutóbb szimbolikus jelentőséggel bírt”.

A Pannónia szálló felújítása 2023 őszén kezdődött el. Mint akkor közölték, az évek óta üresen álló műemléképületben ismét szálloda nyílik, az InterContinental (IHG) Hotels & Resorts nemzetközi lánc Hotel Indigo márkája alatt, a Hotel & More Group magyar szállodamenedzsment-társaság üzemeltetésében. A beruházás értéke 30 millió euró.

A szatmárnémeti épület 2020-ban a Dacia SRL vállalaton keresztül került a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány közvetett tulajdonába. Az Átlátszó 2023 augusztusában azt írta, hogy a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítványnak (KEÉÖMA) ajándékozott két (korábban) állami cégnek, a Manevi Zrt.-nek és a Comitatus-Energia Zrt.-nek öt országban összesen 26 ingatlanja van. Az alapítvány romániai vagyona 2024 januárjában a marosvásárhelyi Concordia szálló épületével bővült.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!