Elkezdődik a Szászfenes és Kolozsvár közötti útszakasz szélesítése

2024. május 18. – 17:08

Másolás

Vágólapra másolva

Május 24-én elkezdődnek a Kolozsvár és Szászfenes közötti útszakasz hatsávosra bővítésének munkálatai, jelentette be Emil Boc polgármester szombaton, a Kolozs megyei Regionális Sürgősségi Kórház építkezésének nyitóünnepségén az Actual de Cluj szerint.

A kolozsvári körgyűrű egyes szakaszaként is emlegetett távra vonatkozó 92 millió lej (plusz áfa) értékű szerződést tavaly nyerte el a Viarom Construct – Electrogrup társulás. A körgyűrű évek óta húzódó megépítése egyébként nemrég ismét megtorpant, az önkormányzat megsemmisítette az eljárást, mert az egyetlen ajánlat meghaladta a megengedett költségvetési keretet. A jelentkező szerint egy aritmetikai hiba csúszott az ajánlatba, és megfellebbezte a döntést, jelenleg ennek elbírálására várnak, mondta korábban Oláh Emese alpolgármester.

Kolozsvár és Szászfenes között három-három sáv halad majd mindkét irányba a mostani két-két sáv helyett, egy 3,25 méteres sávot a közszállításnak, mentőknek, tűzoltóautóknak és rendőrautóknak tartanak majd fenn. A terv az útszakasz bizonyos részein bicikliutat, helyenként járdát is tartalmaz, a Metro áruház közelében pedig aluljárót alakítanak ki a kerékpárosok és a gyalogosok számára. Ez a terv tartalmazza az épülő regionális kórház megközelítésére szolgáló útkereszteződés megépítését is.

A kivitelezés időtartama 14 hónap. A szakértők a pályázatban kiemelték, hogy külön hangsúlyt fektetnek arra, hogy az építőtelepet úgy alakítsák ki, hogy ne zavarják az amúgy is nagyon zsúfolt útszakasz forgalmát.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!