Házi őrizetbe helyezték azt az orvost, aki a gyanú szerint kötszert felejtett egy páciense hasüregében

2024. május 17. – 12:45

Másolás

Vágólapra másolva

Házi őrizetbe helyezték azt az orvost, aki a gyanú szerint kötszert felejtett egy dragomireşti-i nő hasüregében, ami a páciens halálához vezetett – tájékoztatott pénteken a Dâmboviţa megyei rendőrség nyomán az Agerpres.

A közlemény szerint a 69 éves voluntari-i orvos az egyik bukaresti kórház sebésze. A férfit, mint írtuk, szerdán őrizetbe vették, csütörtökön pedig házi őrizetbe helyezte a târgoviştei ügyészség. Az orvos ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indult büntetőeljárás.

A rendőrség szerdán két házkutatást végzett, egyet a férfi bukaresti munkahelyén, egyet pedig egy a lakásán, amelyek során lefoglaltak egy mobiltelefont és több dokumentumot, amelyeket bizonyítékként kívánnak felhasználni a büntetőeljárásban.

A rendőrség tájékoztatása szerint az eset 2022. december 5-én történt. Az orvos hastájéki műtétet végzett el egy 73 éves női betegen, és a hasüregében felejtett egy kötszerdarabot. Az idegen tárgy fertőzést okozott, ami a páciens halálához vezetett – közölték a nyomozók.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!