Kivizsgálnak egy orvost, aki a gyanú szerint kötszert felejtett páciense hasüregében

2024. május 15. – 14:56

Másolás

Vágólapra másolva

Házkutatást tartott a rendőrség egy egészségügyi intézményben és egy orvos lakásán, miután felmerült a gyanú, hogy műtétkor kötszert felejtett egy női páciense hasüregében, aki ennek következtében fertőzésben meghalt, írja az Agerpres.

Az orvos ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával folyik eljárás.

A Dâmboviţa megyei rendőrség tájékoztatása szerint a târgoviştei ügyészség által vezetett kivizsgálás során két házkutatást végeztek, egyet egy bukaresti egészségügyi intézményben, egyet pedig egy 69 éves voluntari-i férfi lakásán, aki sebészorvos az említett egészségügyi intézményben.

A házkutatások során a rendőrök lefoglaltak egy mobiltelefont és több dokumentumot, amelyeket bizonyítékként kívánnak felhasználni a nyomozás során. Az orvost bekísérték a rendőrségre, ahol kihallgatják.

A rendőrség tájékoztatása szerint az eset 2022. december 5-én történt. Az orvos hastájéki műtétet végzett el a 73 éves női betegen, és a hasüregében felejtett egy kötszerdarabot. Az idegen tárgy elfertőződött és a páciens halálához vezetett – állítják a nyomozók.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!