Kivizsgálnak egy orvost, aki a gyanú szerint kötszert felejtett páciense hasüregében

2024. május 15. – 14:56

Másolás

Vágólapra másolva

Házkutatást tartott a rendőrség egy egészségügyi intézményben és egy orvos lakásán, miután felmerült a gyanú, hogy műtétkor kötszert felejtett egy női páciense hasüregében, aki ennek következtében fertőzésben meghalt, írja az Agerpres.

Az orvos ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával folyik eljárás.

A Dâmboviţa megyei rendőrség tájékoztatása szerint a târgoviştei ügyészség által vezetett kivizsgálás során két házkutatást végeztek, egyet egy bukaresti egészségügyi intézményben, egyet pedig egy 69 éves voluntari-i férfi lakásán, aki sebészorvos az említett egészségügyi intézményben.

A házkutatások során a rendőrök lefoglaltak egy mobiltelefont és több dokumentumot, amelyeket bizonyítékként kívánnak felhasználni a nyomozás során. Az orvost bekísérték a rendőrségre, ahol kihallgatják.

A rendőrség tájékoztatása szerint az eset 2022. december 5-én történt. Az orvos hastájéki műtétet végzett el a 73 éves női betegen, és a hasüregében felejtett egy kötszerdarabot. Az idegen tárgy elfertőződött és a páciens halálához vezetett – állítják a nyomozók.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!