Lemondott az RMDSZ egyik kolozsvári önkormányzati képviselője

2024. április 16. – 09:29

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn volt az utolsó tanácsülése Rácz Béla Gergely kolozsvári tanácsosnak, miután április 15-én lemondott a városi tanácsosi tisztségéről.

Lemondását azzal indokolota, hogy elvállalta a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar dékánhelyettességét, és a két feladat számára összeférhetetlen.

„Közel 4 évvel ezelőtt örömmel vállaltam a városi tanácsosságot, és ezt azóta sem bántam meg. Az elmúlt 4 évben minden RMDSZ-es kolléga nyitott volt velem, és minden segítséget megadott úgy is, hogy nem mindig gondoltuk ugyanazt egy-egy ügyről vagy akár a világról (a legtöbbről persze igen). (…) Rájöttem viszont, hogy hozzám az egyetemi (vezetői) feladat jobban illik, ezt vállalva talán jobban tudom szolgálni a közösséget is, illetve nem utolsó sorban nagyobb örömmel tölt el” – írta Facebook-oldalán.

Rácz Béla Gergely hozzátette, továbbra is támogatni fogja az RMDSZ helyi szervezetének tagjait, azzal is, hogy rajta van a 2024-es választási tanácsosi listán (nem befutó helyen).

A gazdasági szakember még 2020-ban azzal indokolta a politikába való belépését, hogy szeretett volna visszaadni valamit annak a közösségnek, amelyiktől akkor 32 év alatt annyi mindent kapott. „És persze szeretnék hozzájárulni egy, a mostaninál is multikulturálisabb, pezsgőbb, de egyben zöldebb és élhetőbb város kialakításához” – tette hozzá 2020-as posztjában.

Mint írtuk, teljesen lecseréli városi tanácsosait a kolozsvári RMDSZ. A jelenlegi városi tanácsosok közül senki sem került befutó helyre, de olyan is akad, aki a listára sem került fel.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!