Megkezdhette működését a kizárólag adományokból felépített bukaresti kórház

2024. április 16. – 14:44

Megkezdhette működését a kizárólag adományokból felépített bukaresti kórház
11 pácienst helyeztek át a Marie Curie onkológiai osztályáról az Ajándékozz Életet egyesület új kórházába 2024. ápr. 16-án – Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

Megkezdte működését Bukarestben a kizárólag csak adományokból felépített kórház, ahová a Marie Curie Gyermekkórház régi épületének onkológiai, idegsebészeti, sebészeti és aneszteziológiai, valamint intenzív osztályos gyermekei költözhettek be, írja a G4Media.

A Dăruiește Viață (Ajándékozz Életet) egyesület kórháza több mint 350 000 adományozó és 8000 cég támogatásával épülhetett meg.

A teljes egészében adományokból épült kórház tavaly novemberben készült el az összes szükséges berendezéssel, de az egészségügyi minisztérium jóváhagyásának bürokratikus folyamata több mint négy hónapig tartott. Az épület novemberi felavatásáról itt írtunk.

A gyermekkórházat a Marie Curie kórháznak adományozzák, és közkórházként fog működni, hogy minden gyermek, aki ide kerül, kapjon egy plusz esélyt.

Az osztályok áthelyezése múlthét szerdán kezdődött és egészen kedd reggelig tartott, hogy a gyermekek számára a biztonság és a kényelem minden feltételét biztosítani lehessen – közölte az Ajándékozz Életet egyesület.

Az egyesület a továbbiakban egy új épület építését kezdeményezte, amelyben a Marie Curie Gyermekkórház többi osztálya is helyet kaphatna, míg a régi épületet átalakítják.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!