Kizárólag adományokból épült gyermekkórház Bukarestben

2023. november 25. – 11:29

Kizárólag adományokból épült gyermekkórház Bukarestben
Az új bukaresti kórházépület, amelybe a Marie Curie gyermekkórház bizonyos szekciói költöznek majd át – Fotó: Dăruiește Viață / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Felavatták pénteken Bukarestben azt a kórházépületet, amelyet adományokból épített fel a Dăruiește Viață (Ajándékozz Életet) egyesület. Az épületbe a Marie Curie gyermekkórház bizonyos szekciói költöznek majd át, és rákbeteg gyermekeket kezelnek majd benne.

Az egyesület közleménye szerint folytatják az adománygyűjtést, a következő cél az lesz, hogy a Marie Curie gyermekkórház minden osztálya korszerű épületbe költözhessen, továbbá kutató- és tanulóközpontot, a szülőknek fenntartott szálláshelyeket is építenének.

A pénteki avatóünnepségen ünnepélyesen felkapcsolták a világítást az új kórházépületben, illetve megvilágították a teret, ahová a második épületet tervezik.

Oana Gheorghiu, a Dăruiește Viață alapítója elmondta több mint 350 ezer magánszemély és 8 ezer cég adakozott a kórház felépítésére. A befektetés értéke meghaladta az 50 millió eurót.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!