Hétfőn folytatódnak a kihallgatások a Pantelimon kórházban történt gyanús halálesetek ügyében

2024. április 13. – 08:54

Másolás

Vágólapra másolva

Folytatják hétfőn a kihallgatásokat a bukaresti Pantelimon Sürgősségi Klinikai Kórházban történt gyanús halálesetek ügyében – közölte az Agerpres a bukaresti törvényszéki ügyészség közleménye alapján.

A történtekről részletesen ebben a cikkünkben számoltunk be.

A vádhatóság tájékoztatása szerint az egészségügyi intézmény egyik alkalmazottja csütörtökön jelentette, hogy április 4. és 7. között „körülbelül húsz beteg” halt meg az intenzív osztályon a vérnyomás emelésére vagy szinten tartására használt noradrenalin dózisának szándékos csökkentése miatt.

Az ügyészek büntetőeljárást indítottak az ügyben, egyelőre az emberölés gyanújának megalapozottságát vizsgálják. A nyomozók már csütörtökön kiszálltak a helyszínre, elkérték a vizsgált időszakban elhunyt 17 páciens orvosi dokumentációját és egyéb iratokat, majd pénteken több alkalmazottat is kihallgattak tanúként. A következő napokban átvizsgálják a kikért iratokat, illetve további tanúkat hallgatnak ki a halálesetek körülményeinek tisztázására – jegyezték meg a közleményben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!