Vizsgálja a rendőrség, hogy hogyan juthatott olyan messzire a szatmári elítélt

2024. április 10. – 15:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bogdan Despescu belügyi államtitkár szerdán a sajtónak elmondta, hogy a Bukarestben megszökött elítéltet „biztosan” elszállította valaki Nagyváradig, ahol végül a hajnali órákban elfogták, de ez nem jelenti azt, hogy segítséget kapott.

„A lényeg az, hogy ezt a férfit kevesebb mint 14 óra alatt elfogták. (...) Biztosan szállította valaki, mert nem tudta volna 14 óra alatt gyalog megtenni ezt a távolságot. Ezt majd meg fogjuk állapítani. Az adataink szerint nem kapott segítséget” – idézte az államtitkárt az Agerpres.

Despescu külön köszönetet mondott annak a Bihar megyei személynek, aki a sajtóban közzétett fotó alapján felismerte Mészáros Zsombort, és felhívta az 112-es segélyhívó számot.

Az államtitkár azt is elmagyarázta, hogyan járnak el a hatóságok az elítéltek szökése esetén. A rendőrök először a szökés helyszínének közelében kezdik el, majd az időközben érkező információk függvényében fokozatosan egyre távolabbi zónákra terjesztik ki a keresést. A Bukarestben megszökött elítélt esetében például információk érkeztek arról, hogy a férfit Prahova megyében látták, ezért a keresését ott folytatták. „Nyilván egy adott pillanatban riasztottuk az ország összes rendőrségét” – magyarázta Despescu.

Az emberölésért 18 évre ítélt Mészáros Zsombor kedden megszökött abból a rabszállító mentőautóból, amellyel a Rahova börtönkórházból egy bukaresti klinikára vitték kivizsgálásra.

A Bihoreanul forrásai szerint Mészáros autóstoppal jutott el Bukarestből Nagyváradig. Keddről szerdára virradó éjjel egy órakor érkezett meg Szászfenesre, ahonnan Gyaluig vitte tovább egy nő, aki csak szerdán tudta meg, hogy tulajdonképpen kit szállított. Gyalutól Nagyváradig egy kamionnal utazott tovább az elítélt, majd egy másik teherautó sofőrjénél próbálkozott, aki végül felismerte és értesítette a rendőrséget.

A 33 éves Szatmár megyei férfit szerda hajnalban fogták el Nagyváradon – számolt be korábban a Bihar megyei rendőrség. Jelenleg a nagyváradi rendőrség fogdájában van, a későbbiekben átviszik a nagyváradi börtönbe.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!