Nagyváradon fogták el az elítéltet, aki kedden Bukarestben szökött meg

2024. április 10. – 08:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda hajnalban Nagyváradon fogták el az emberölésért 18 éves szabadságvesztésre ítélt férfit, aki a bukaresti Rahova börtönben töltötte büntetését, és kedden, amikor orvosi vizsgálatra szállították, megszökött, írta a News.ro.

A korábbi tájékoztatás szerint a 34 éves Mészáros Zsombor, aki a Szatmár megyei Sárközújlakon született, 15 óra körül szökött meg a fővárosi második kerületben egy rabszállító járműből.

Az elítéltet a sajtóban közölt ismertetőjegyei alapján ismerte fel valaki, és értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül elfogták. A férfi jelenleg a Bihar megyei rendőrség őrizetében van, és a nagyváradi börtönbe szállítják.

A rabszállító jármű elhagyása szökésnek minősül, és a Btk. 258-as cikke értelmében hat hónaptól 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Mészáros Zsombort 2020-ban ítélte el a szatmári törvényszék gyilkosságért a bihorjust.com szerint. A férfi 2017-ben halálra ütlegelte a szeretőjét, majd a holttestét a nő autójának csomagtartójába rejtette, az autót pedig egy szatmári felüljáró alatt hagyta.

Az akkor 26 éves férfi az ítélet szerint féltékenységből tört a 46 éves nő életére. Az elkövető egy évvel korábban sofőrként dolgozott Németországban az áldozat alkalmazásában. A nő a vőlegényével élt, a férfi pedig féltékenységből javakat tulajdonított el a lakásából, majd hazautazott Romániába. A kapcsolatot ezek után is tartották, a nő kisebb összegeket is küldött a férfinak.

A nő 2017-ben személyesen is felkereste a férfit, hogy visszaszerezze a tőle ellopott tárgyakat. Ez alkalomból az éjszakát egy szatmári panzióban töltötték, majd július 12-én Temesvárra utaztak a nő autójával. A férfi visszajövet kezdett el agresszíven viselkedni, és ütlegelte halálra a nőt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!