Egy török-román konzorcium építi a Magyarnádas-Nádasszentmihály autópályaszakaszt

2024. március 29. – 15:36

Másolás

Vágólapra másolva

Egy törökországi és romániai cégekből álló társulás nyerte az észak-erdélyi autópálya Magyarnádas és Nádasszentmihály közötti szakaszának elterelésére kiírt versenytárgyalást – jelentette be pénteken a Facebook-oldalán a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) vezérigazgatója.

Cristian Pistol bejegyzése szerint a konzorciumban az Ozaltin Insaat Ticaret ve Sanayi, az Ilgaz Insaat Ticaret és a Visio Construction Works vesz részt, írja az Agerpres.

A vezérigazgató közlése szerint a szerződés értéke áfa (TVA) nélkül 994,7 milló lej. A nyertesnek 9 hónap áll rendelkezésre a tervezésre és 18 hónap a kivitelezésre. A beruházást az EU helyreállítási alapjából finanszírozzák.

Cristian Pistol emlékeztetett arra, hogy az autópálya Magyarnádas és Nádasszentmihály közötti szakaszának nyomvonalát a földcsuszamlások miatt kellett módosítani. A szerződés szerint az új nyomvonalon a kivitelezőnek egy 1,2 kilométeres és egy 2 kilométeres viaduktot is kell építenie.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!