Ciolacu szerint nem indokolt a hétvégi boltzár

2024. március 28. – 13:27

Másolás

Vágólapra másolva

A közvélemény nem támogatja a hétvégi boltzárat – közölte Marcel Ciolacu a csütörtöki kormányülés kezdetén, írja az Agerpres.

A miniszterelnök azt mondta, szeretne pontot tenni az üzletek hétvégi zárva tartása kapcsán kialakult közvita végére. „A társadalom jelzései alapján egyértelmű, hogy nem indokolt az üzletek hétvégi bezárása” – mondta.

Hozzátette, Románia már nincs abban a helyzetben, mint a világjárvány idején, amikor a piacok és boltok csak bizonyos időintervallumokban működhettek.

Mint írtuk, azzal a javaslattal állt elő múlt kedden a hazai kis- és közepes üzletek képviseletét ellátó szervezet (Asociația Națională a Comercianților Mici si Mijlocii) egyik vezetője, hogy a kormány kötelezze a szupermarketeket, hogy hétvégén zárva tartsanak. Majd változtattak a javaslatukon, az új verzió szerint hétvégén korlátozni kellene minden üzlet nyitva tartását, hogy ezek csak egy váltásban dolgoztassák az alkalmazottjaikat. Azaz hogy mind szombaton, mind vasárnap zárjanak be 13, 14 vagy 15 órakor.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!