A Malomárok további részeinek kibontását tervezik Kolozsváron

2024. március 23. – 12:19

A Malomárok további részeinek kibontását tervezik Kolozsváron
A Malomárok kibontásának a munkálatai a Malom utcában 2024 márciusában – Fotó: Emil Boc Facebook oldala

Másolás

Vágólapra másolva

A Malomárok további részeit is ki fogják födni Kolozsváron, legalábbis erről beszélt Dan Tarcea alpolgármester a Media9 portál szerint.

A Caragiale parknak és környékének rehabilitációja kapcsán már korábban bejelentette a városháza, hogy ki fogják födni a Malomárok park mellett húzódó 138 méteres szakaszát, ahol eddig parkolók voltak. A munkálatok azóta már el is kezdődtek.

Kolozsvár alpolgármestere most arról beszélt, hogy a Malomárok Wesselényi (Regele Ferdinand) utcáig tartó utolsó, nagyjából 15 méteres részét is felfedik. A terület a Transilvania Bank tulajdonában van, és az ő közreműködésével fogják megvalósítani.

Az alpolgármester szavaiból arra is következtethetünk, hogy bank a Malom (George Barițiu) és a Wesselényi kereszteződésben álló épületének a felújítását is tervezi, mert „az épület nem illik a városi tájba”.

A Media9 azt is megjegyzi, hogy a Széchenyi téri (központi) piac környékén is tervezik a Malomárok kibontását. Erről korábban Emil Boc polgármester is beszélt. A polgármester szerint ehhez előbb le kell járjanak azok a szerződések, amelyeket a befödött csatornán épült bódék bérlőivel még érvényben vannak. Az említett szerződések jövőre, 2025-ben fognak lejárni, és az önkormányzat úgy tervezi, utána már nem hosszabbítja meg ezeket, hanem inkább ott is kibontják a Malomárok.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!