Péter Ferenc újabb tanácselnöki mandátumért indul Maros megyében

2024. március 20. – 15:14

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét Péter Ferenc lesz az RMDSZ jelöltje a Maros Megyei Tanács elnöki tisztségére. A megyei önkormányzatot 2020 óta vezető politikus szerdán jelentette be, hogy újabb mandátumért indul.

Péter Ferenc január végén mondott le az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöki tisztségéről, bejelentése után pedig felmerült a feltételezés, hogy az RMDSZ központi vezetése nem őt szeretné a megyei tanácsosi lista élén látni. A Facebookon élőben közvetített nyilatkozatában Péter Ferenc megismételte, amit január végén is mondott: azért köszönt le a Maros megyei RMDSZ éléről, hogy „a megyét erősítse”, a közigazgatási munkát részesítse előnyben.

A politikus szerint a június 9-i önkormányzati és európai parlamenti választások meghatározzák Maros megye közösségének következő évtizedét, és az újabb négy éves mandátuma lenne a garancia arra, hogy sikerül folytatni a már elkezdett fejlesztéseket.

A folytatandó megvalósítások között a mezőségi és a Nyárád-menti ivóvízhálózat kiépítését, a 150 kilométernél hosszabb új aszfaltút-hálózatot, a marosvásárhelyi onkológiai klinika és a Kultúrpalota felújítását, a fedett műjégpálya kialakítását és a repülőtéri fejlesztéseket említette. Mint mondta, a már elnyert és megvalósításra váró pályázatokból támogatott beruházások között szerpel egy 100 kilométeres bicikliút kiépítése, az úthálózat fejlesztése és a mikházi turisztikai látogatóközpont kialakítása.

Péter Ferenc beszédében a bukaresti kormányt kritizálta, mint fogalmazott, „kapkodva, vitatkozva, irány nélkül, rossz döntésekkel” vezetik az országot, véleménye szerint azonban Maros megyében megértették, hogy a fejlődés csak együtt sikerülhet, akkor, ha a Maros megyei románok és magyarok „egy irányba húzzák a szekeret”. Mint mondta, ő ezt az elvet képviseli, és ehhez kéri a választók támogatását, ugyanis „nincs idő újjal kísérletezni”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!