Péter Ferenc lemondott a RMDSZ Maros megyei szervezetének a vezetéséről

2024. január 31. – 14:46

Péter Ferenc lemondott a RMDSZ Maros megyei szervezetének a vezetéséről
Péter Ferenc bejelenti a lemondását – Fotó: Péter Ferenc Facebook oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöki tisztségéről Péter Ferenc – jelentette be szerdán a politikus. Az indoklása szerint a szervezet előtt álló szuper választási év teljes embert kíván a szervezet élére, és a Maros Megyei Tanács vezetése mellett nem tudná kifogástalan módon ellátni a feladatot.

Péter Ferenc a Facebookon úgy fogalmaz, hogy mozgalmas és fontos év előtt áll a szervezet, hosszan tartó, intenzív kampány elé néznek, mert minden választáson nyerni szeretnének Maros megyében,

„Minden pozícióban helyt kell állnunk, és erősítenünk kell a támadósorunkat. Most egyszerre több csatárra is szükségünk lesz. Új támadó játékosokra is. A siker kulcsa, hogy a megyei szervezet élén is nagy erővel vágjunk neki az idei kampány-szezonnak. Az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke a következő időszakban irányító középpályásként kell játsszon, míg a Maros Megyei Tanács elnöke a középső csatár szerepét tölti be és gólt kell szerezzen. Mindkét feladatot egy ember nem tudja kifogástalan módon ellátni, ezért döntöttem úgy, hogy elnöki mandátumomat a szervezetnek visszaadva, lehetőséget teremtek az RMDSZ-nek új játékost is hívni a támadósorba” – szemléltette a helyzetet. Péter szerint több, fontos projektje is van most a Maros Megye Tanács elnökeként vinnie kell, például fejlesztik a repülőteret, a megyei kórházban 5 különböző projekt is zajlik, míg két nagy útépítése is folyamatban van.

Úgy látja, hogy ha nyerni akarnak, akkor meg kell osszák a munkát: „a megyei tanács élén szintet kell lépnünk a fejlesztések terén, a megyei szervezetben pedig szintet kell lépnünk a kampány tekintetében. Ez a két fontos feladat két teljes embert kíván”.

A Zi de zi beszámolója szerint Péter Ferenc a döntését bejelentő sajtótájékoztatón azt is elmondta, ha megkapja az RMDSZ támogatását, akkor a Maros Megyei Tanács élén folytatni szeretné a munkát. Az RMDSZ Maros megyei szervezetének vezetését ideiglenesen Csibi Zoltán Attila ügyvezető elnök, Erdőszentgyörgy polgármestere veszi át. Tervek szerint február 9-én tart közgyűlést az RMDSZ Maros megyei szervezete, akkor választják meg majd az új elnököt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!