Huszárok vitték iskolába az udvarhelyi kisdiákokat

2024. március 15. – 13:41

Másolás

Vágólapra másolva

Huszárok kísérték iskolába a székelyudvarhelyi kisdiákokat a Lábbusz programban – derül ki a székelyudvarhelyi Művelődési Ház megosztásából.

A programot sepsiszentgyörgyi mintára Székelyudvarhelyen is kezdeményező művelődési ház vezetője, Simon Mária Tímea a Transtelexnek elmondta a huszárok március 14-én, csütörtökön csatlakoztak a nemzeti ünnep apropóján a heti önkéntes csapathoz, a Tomcsa Sándor Színház munkatársaihoz, illetve a program állandó önkéteseihez, a szülőkhöz.

A Lábbusz program lényege, hogy minden héten egy-egy intézmény felnőtt önkéntesei kísérik iskolába a kicsiket, hogy biztonságban eljussanak oda. A program célja ugyanakkor a reggeli dugók csökkentése is, és a gyerekek környezettudatos életmódra való nevelése.

A program először 2021-ben indult el Sepsiszentgyörgyön, de több székelyföldi város is csatalakozott hozzá, többek között Csíkszereda és Székelyudvarhely is.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!