Újrázni kíván Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna és Barót polgármestere

2024. március 13. – 13:59

Másolás

Vágólapra másolva

Antal Árpád Sepsiszentgyörgyön, Bokor Tibor Kézdivásárhelyen, Benedek Huszár János Baróton, Gyerő József Kovásznán indul polgármester-jelöltként újabb mandátumért a helyhatósági választásokon – jelentették be a polgármesterek Kézdivásárhelyen.

Barót függetlenként megválasztott polgármestere egyébként épp egy éve lépett be az RMDSZ-be, igaz, ő már előtte is jó kapcsolatot ápolt a helyi RMDSZ-es vezetőkkel.

Kovászna Megye Tanácselnöke pedig nem meglepő módon Tamás Sándor kíván lenni az RMDSZ színeiben.

A legtöbb esetben reális kihívóra aligha akadnak a jelöltek.

A jelöltek mögötti molinó is erre épít: „Bizalom. Biztonság. Székelyföld” mottóval, hisz egy akár több évtizede regnáló politikusból tudják a szavazók, hogy mit várhatnak és mit nem várhatnak el. Ez ad némi biztonságérzetet akkor is, ha Kovászna megye gazdasági és turisztikai szempontból az utolsó helyeket pengeti az országban.

Frissítés: Mint azonban Tamás Sándor felhívta a figyelmünket rá, Kovászna megye nettó átlagbérek tekintetében 2008 és 2015 képest, ahol Háromszék utolsó helyeken szerepelt, 2023-ra már a megyei rangsor közepén helyezkedik el.

Egyébként Soós Zoltán Marosvásárhely jelenlegi polgármestere is bejelentésre készül 19 órától, vélhetőleg ő is az indulását tereli hivatalos vizekre. Marosvásárhelyen azonban az RMDSZ-PNL csatározásaiból tudjuk, hogy sokkal forróbb a talaj, így megrezeghet Soós alatt a polgármesteri szék.

A háromszéki önkormányzati jelöltek bemutatkozó eseményét Kézdivásárhelyen, a Vigadó dísztermében szervezték meg szerdán.

Az eseményen részt vett Kelemen Hunor RMDSZ elnök is. A politikus kommunikációs csapata az elmúlt napokban több Facebook-bejegyzést is szentelt Kézdivásárhelynek, illetve arra, hogy a kézdivásárhelyi szavazópolgárok figyelmét a város fejlesztéseire irányítsa.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!