Rendőr utazott a bedrogozva, hamis rendszámtáblákkal száguldozó sofőr mellett

2024. március 3. – 17:55

Másolás

Vágólapra másolva

Egy rendőr is utazott az osztrák sofőr mellett, amikor tudatmódosító szerek hatása alatt vezette a hamis rendszámtáblával ellátott luxusautóját Aradon. Az Observator úgy tudja, a rendőr garantálta a sofőrnek, hogy ha ő is az autóban ül, senki sem fogja megállítani.

Az Arad megyei rendőrség vasárnap közölte, hogy belső vizsgálatot indít, mert a szombat este 11 előtt pár perccel megállított járműben, amely nem volt forgalomba íratva, hamis rendszámtáblákkal volt ellátva, a volánjánál pedig egy valószínűleg bedrogozott sofőr ült, egy rendőr is utazott.

A sofőr a rendőrségi közlemény szerint még február 26-án lépett be Romániába a nagylaki határátkelőnél, ahol állítólag a határőrök nem vették észre, hogy egy másik, szintén az illető tulajdonában álló autó papírjait látják, és a McLaren márkájú sportautó papírjait nem ellenőrizték.

A 44 éves férfit, aki osztrák állampolgár, később Arad egyik utcáján, a forgalomban állították meg a rendőrök, akik megállapították, hogy a rendszámtáblák nem a McLarenhez tartoznak, a sofőr pedig tudatmódosító szereket fogyasztott. A férfi ellen eljárás indult.

Az Observator értesülései szerint a sportautóban utazó rendőr biztosította a sofőrt arról, hogy amíg ő az autóban ül, nem fogják megállítani. Az osztrák állampolgárságú férfi állítólag üzletember, aki három luxusautóval lepte meg saját magát a születésnapján, többek között a 260 ezer eurót érő McLarennel, amelyet még nem íratott forgalomba, ezért egy másik autójának a rendszámtábláit szerelte át rá, és így utazott Romániába.

2023 novemberében egy másik különös határátlépés híre járta be a sajtót: Cătălin Cherecheș, Nagybánya volt polgármestere az igazságszolgáltatás elől menekülve úgy lépte át a határt a Szatmár megyei Magyarpeténél, hogy egy rokona iratait mutatta a határőröknek. Az eset miatt menesztették Victor Ştefan Ivaşcu rendőrfőfelügyelőt, az országos határrendészet vezetőjét.

A romániai határellenőrzés kudarcai annak fényében is figyelemre méltóak, hogy az ország régóta lobbizik azért, hogy csatlakozhasson a schengeni övezethez, de Ausztria egyetlen tagállamként egyelőre nem egyezett bele abba, hogy ez a csatlakozás a földi határokon is megtörténjen, éppen azért, mert attól tart, hogy nem lenne megfelelő az ellenőrzés a schengeni övezet keleti határain.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!