Elült az idősotthonbotrány, indulna főpolgármesternek Gabriela Firea

2024. február 28. – 10:21

Másolás

Vágólapra másolva

Gabriela Firea, a PSD első alelnöke és bukaresti szervezetének vezetője szerdán bejelentette, hogy a párt fővárosi szervezetének elnöksége „egyhangú szavazással” úgy döntött, hogy támogatja a főpolgármesteri tisztségért való indulását.

A G4Media megjegyzi, a PSD és a PNL vezetősége jelenleg épp arról tárgyal, hogy esetleg közös jelölttel vágnak neki a bukaresti választásoknak, hogy legyőzhessék a jelenlegi főpolgármestert, Nicușor Dant. A portál szerint a jelölt személyéről a párt központi vezetése hoz majd döntést.

Mint írtuk, a PSD egyik legnépszerűbb politikusának számító Gabriela Firea tavaly egy országos botrány miatt lemondott a családügyi minisztérium éléről. Több Bukarest környéki idősotthonról derült ki, hogy kegyetlenül bánnak a bentlakókkal, éheztetésről, hideg termekről, kevés és időnként romlott ételről szóltak a hírek.

Fireának hivatalosan ugyan nem volt köze ezekhez az otthonokhoz, azonban családi és baráti szálak fűzik azokhoz, akiket a gonosz biznisz hátterében sejteni lehet. A férje annak a kisvárosnak a polgármestere, ahol több otthon is működött, az intézményeket fenntartó egyesület vezetősége a barátai és a közeli munkatársaiból állt, és az ellenőrző hatóságoknál is a rokonait fedezte fel a sajtó.

Gabriela Firea egyébként volt már Bukarest főpolgármestere, a médiából érkezett, bákói származású politikus 2016 és 2020 között vezette a fővárosi önkormányzatot.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!