Szijjártó Péter visszavonta a csíki sörös Lénárdnak a diplomata-útlevelét

2024. február 5. – 22:57

Másolás

Vágólapra másolva

Szijjártó Péter visszavonta a Csíki Sör tulajdonosának, Lénárd Andrásnak diplomata-útlevelét, miután a magyarországi ellenzéki párt, a DK kérdést nyújtott be erre vonatkozóan a külügyminiszterhez, írja a Telex.

Lénárd január 7-én a magyar állampolgárságára és diplomata-útlevelére is hivatkozott, amikor fellebbezést nyújtott be Romániában a büntetése miatt, miután a Bentley-jével százas táblánál 162 km/h-val repesztett az autópályán.

A Magyar Hang szellőztette meg elsőként az ügyet, és rámutatott, mivel Lénárd román állampolgársággal is rendelkezik, nem hivatkozhat arra Romániában, hogy külföldi. Magyar szempontból ennél is érdekesebb kérdés volt, hogy egyáltalán miért van Lénárdnak diplomata-útlevele. Arra a kérdésre, hogy van-e, és valóban erre hivatkozott-e Lénárd, nem válaszolták meg az újságírói megkereséseket.

A miniszter nevében most Magyar Levente államtitkár válaszolt. Azt nem közölte, hogy miért volt diplomata-útlevele Lénárd Andrásnak, azt viszont igen, hogy Szijjártó visszavonta azt, így annak használatára a továbbiakban már nem jogosult.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!