22,5%-kal nőtt tavaly a kolozsvári repülőtér utasforgalma a 2022-es képest, és rekordot döntött

2024. január 16. – 18:39

Másolás

Vágólapra másolva

Rekordot döntött tavaly a Kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér utasforgalma, összesen 3 240 750-en fordultak meg rajta – tájékoztatott a repülőtér.

A Facebookon közzétett bejelentés szerint a tavalyi utasforgalom 22,53 százalékkal meghaladja a 2022-ben regisztráltat. Ezzel az utasszámmal a kolozsvári továbbra is Románia első számú regionális repülőtere. A statisztika szerint 2,33 millió utassal a iași-i a második, 1,35 millióval a temesvári a harmadik. A marosvásárhelyi repülőtérnek tavaly 262 997 utasa volt, míg a júniusban átadott brassói repülőtéren (ahonnan aztán novembertől elment az addig legnagyobb forgalmat bonyolító Dan Air) 79 011-en fordultak meg.

A kolozsvári repülőtéren megfordult utasok száma tavaly november 24-én érte el a hárommilliót, a korábban – beleértve a járvány előtti időszakot is – soha nem volt ennyi utasa a reptérnek. David Ciceo igazgató akkor emlékeztetett, hogy 1996-ban a repülőtérnek még csupán 32 ezer utasa volt, tehát azóta százszorosára nőtt az utasok száma.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!