Búcsúzik a Tamási Áron Gimnázium, a pedagógusszövetség és az unitárius egyház is Barabás Orsolyától

2024. január 10. – 12:44

Másolás

Vágólapra másolva

Gyászolja a Tamási Áron Gimnázium a 17 éves Barabás Orsolyát, akit december 18-án eszméletlenül húztak ki a kollégium épületének összedőlt romjai közül. A diáklány sérülései rendkívül súlyosak voltak, kedden délután meghalt.

„Elvesztettük Barabás Orsolya 10. osztályos tanulónkat, aki háromhetes küzdelem után a marosvásárhelyi kórházban hunyt el” – kezdődik a Facebookon közzétett búcsúüzenet, amelyet a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium tett közzé.

„Szívünk összetört, fájdalmunk nem talál szavakat. Máris hiányzik a huncut mosoly, a csínytevő szemek villanása, szavaid pörgése” – olvasható a bejegyzésben. „Jellegzetes csilingelős Orsis mosolyodat fogadják már a mennyben az angyalok. Horgolj nekik krokodilokat és meseautókat, és gördeszkázzatok a végtelen játszótereken. Cserkész becsületszavadra ígérd meg, hogy néha-néha egy bodorfelhő mögül visszamosolyogsz ránk” – írják a bejegyzésben.

Hozzátették: őszinte részvétüket és együttérzésünket küldik Orsolya családjának, kollégáinak és barátainak a legnagyobb gyász idején.

A Magyar Unitárius Egyház is gyászüzenetben búcsúzik a fehéregyházi Barabás Orsolyától, aki a segesvári unitárius egyházközösség tagja volt.

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége is gyászposzttal tisztelgett az életét vesztett diáklány emléke előtt.

A 17 éves lányt a december 18-i tragédia után eszméletlenül húzták ki a Tamási Áron Gimnázium kollégiumi épületének összedőlt romjai alól. Újraélesztették, de sérülései rendkívül súlyosak voltak, a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba szállították.

Azóta is kritikus volt az állapota, intubálva és mesterséges kómában tartották. Az orvosok óvatosan nyilatkoztak a felépülési kilátásairól, és elismerték, hogy nem tudnak mást tenni érte, mint életben tartani.

A decemberi tragédia első halálos áldozata a farkaslaki Sipos Dávid volt. Több százan vettek végső búcsút tőle, amikor december 21-én délután a Farkaslaki temetőben helyezték nyugalomra. A falomlás áldozata karácsonykor lett volna 18 éves. Két másik diák könnyebb sérüléseket szenvedett a bentlakás beomlásakor, sérüléseiket az udvarhelyi kórházban kezelték.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!