Búcsúzik a Tamási Áron Gimnázium, a pedagógusszövetség és az unitárius egyház is Barabás Orsolyától

2024. január 10. – 12:44

Másolás

Vágólapra másolva

Gyászolja a Tamási Áron Gimnázium a 17 éves Barabás Orsolyát, akit december 18-án eszméletlenül húztak ki a kollégium épületének összedőlt romjai közül. A diáklány sérülései rendkívül súlyosak voltak, kedden délután meghalt.

„Elvesztettük Barabás Orsolya 10. osztályos tanulónkat, aki háromhetes küzdelem után a marosvásárhelyi kórházban hunyt el” – kezdődik a Facebookon közzétett búcsúüzenet, amelyet a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium tett közzé.

„Szívünk összetört, fájdalmunk nem talál szavakat. Máris hiányzik a huncut mosoly, a csínytevő szemek villanása, szavaid pörgése” – olvasható a bejegyzésben. „Jellegzetes csilingelős Orsis mosolyodat fogadják már a mennyben az angyalok. Horgolj nekik krokodilokat és meseautókat, és gördeszkázzatok a végtelen játszótereken. Cserkész becsületszavadra ígérd meg, hogy néha-néha egy bodorfelhő mögül visszamosolyogsz ránk” – írják a bejegyzésben.

Hozzátették: őszinte részvétüket és együttérzésünket küldik Orsolya családjának, kollégáinak és barátainak a legnagyobb gyász idején.

A Magyar Unitárius Egyház is gyászüzenetben búcsúzik a fehéregyházi Barabás Orsolyától, aki a segesvári unitárius egyházközösség tagja volt.

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége is gyászposzttal tisztelgett az életét vesztett diáklány emléke előtt.

A 17 éves lányt a december 18-i tragédia után eszméletlenül húzták ki a Tamási Áron Gimnázium kollégiumi épületének összedőlt romjai alól. Újraélesztették, de sérülései rendkívül súlyosak voltak, a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba szállították.

Azóta is kritikus volt az állapota, intubálva és mesterséges kómában tartották. Az orvosok óvatosan nyilatkoztak a felépülési kilátásairól, és elismerték, hogy nem tudnak mást tenni érte, mint életben tartani.

A decemberi tragédia első halálos áldozata a farkaslaki Sipos Dávid volt. Több százan vettek végső búcsút tőle, amikor december 21-én délután a Farkaslaki temetőben helyezték nyugalomra. A falomlás áldozata karácsonykor lett volna 18 éves. Két másik diák könnyebb sérüléseket szenvedett a bentlakás beomlásakor, sérüléseiket az udvarhelyi kórházban kezelték.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!