Meghalt a székelyudvarhelyi falomlás óta kómában fekvő diáklány

2024. január 9. – 18:02

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt kedden Marosvásárhelyen a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásának összeomlásakor megsérült 17 éves tanuló, aki december 18-i óta kómában volt, írja a News.ro.

A Maros Megyei Sürgősségi Kórház képviselője szerint a többek között gerincsérülést szenvedett lányt az intenzív osztályon ápolták, intubálva volt, hemodinamikailag instabil, a beutalásától kezdve kritikus állapotban.

Ő az összeomlott épület második halálos áldozata, a 18 éves születésnapja előtt nem sokkal meghalt Sipos Dávid Gábor mellett, aki már a helyszínen életét vesztette.

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásának egy része december 18-án délután összeomlott, miután a több mint száz éves épület körül csatornázás miatt két méter mély árkot ástak. Négy diáknak nem sikerült időben kimenekülnie, a másik két tanuló könnyebb sérüléseket szenvedett és már decemberben elhagyták a kórházat.

A munkálatokat végző helyi vállalkozás, a Lareno – Fa Kft. adminisztrátorát és egyedüli részvényesét, László Szilveszter Sándort gondatlanságból elkövetett emberöléssel és gondatlanságból elkövetett testi sértéssel vádolják, jelenleg hatósági ellenőrzés alatt áll.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!