A gyermekeit próbálta kimenteni a prahovai panziótűz egyik halálos áldozata

2023. december 26. – 16:10

A gyermekeit próbálta kimenteni a prahovai panziótűz egyik halálos áldozata
Tűzoltók a Prahova megyei Tohani faluban leégett panzió romjai között – Fotó: ISU

Másolás

Vágólapra másolva

Magánrendezvény zajlott a Prahova megyei Ferma Dacilor panzióban, a tűz egyik halálos áldozata az egyik alkalmazott, aki megpróbálta kimenekíteni a gyermekeit, nyilatkozta kedd délután Virgiliu Nanu prefektus a News.ro szerint.

A kormánybiztos szerint 26-on tartózkodtak a vendéglátóipari egységben, akik egy partin vettek részt a tűz előtti estén. Mint mondta, a hatóságoktól eddig annyi információt kapott, hogy az egyik halálos áldozat a panzió alkalmazottja volt, aki megpróbálta kimenteni a gyermekeit az égő épületből, de végül már nem tudott kijönni. A felesége és egyik gyermekük voltak a sérültek, akiket korábban kórházba szállítottak, tette még hozzá.

Virgiliu Nanu a tűz okáról nem mondott részleteket, mindössze annyit, hogy a leégett épületben egy vendéglő működött, néhány vendégszobával a földszinten és öt szobával a padlástérben, és a tűz valószínűleg a padlástérről indulhatott.

A helyszínre érkeztek a Prahova megyei szociális és gyermekvédelmi igazgatóság képviselői is, mert úgy gondolták, hogy a túlélőknek szüksége lesz pszichológiai tanácsadásra is, mondta még a prefektus.

A Prahova megyei Tohani faluban működő panzió kedd reggel lobbant lángra, a tűzoltók több órán át küzdöttek a több mint 1000 négyzetméteren elterjedt tűzzel. A vendégek közül nyolcan nem tudtak kimenekülni az égő épületből, négy felnőtt és egy kiskorú elszenesedett holttestét már megtalálták, egy felnőttet és két kiskorút még keresnek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!