A gyermekeit próbálta kimenteni a prahovai panziótűz egyik halálos áldozata

2023. december 26. – 16:10

A gyermekeit próbálta kimenteni a prahovai panziótűz egyik halálos áldozata
Tűzoltók a Prahova megyei Tohani faluban leégett panzió romjai között – Fotó: ISU

Másolás

Vágólapra másolva

Magánrendezvény zajlott a Prahova megyei Ferma Dacilor panzióban, a tűz egyik halálos áldozata az egyik alkalmazott, aki megpróbálta kimenekíteni a gyermekeit, nyilatkozta kedd délután Virgiliu Nanu prefektus a News.ro szerint.

A kormánybiztos szerint 26-on tartózkodtak a vendéglátóipari egységben, akik egy partin vettek részt a tűz előtti estén. Mint mondta, a hatóságoktól eddig annyi információt kapott, hogy az egyik halálos áldozat a panzió alkalmazottja volt, aki megpróbálta kimenteni a gyermekeit az égő épületből, de végül már nem tudott kijönni. A felesége és egyik gyermekük voltak a sérültek, akiket korábban kórházba szállítottak, tette még hozzá.

Virgiliu Nanu a tűz okáról nem mondott részleteket, mindössze annyit, hogy a leégett épületben egy vendéglő működött, néhány vendégszobával a földszinten és öt szobával a padlástérben, és a tűz valószínűleg a padlástérről indulhatott.

A helyszínre érkeztek a Prahova megyei szociális és gyermekvédelmi igazgatóság képviselői is, mert úgy gondolták, hogy a túlélőknek szüksége lesz pszichológiai tanácsadásra is, mondta még a prefektus.

A Prahova megyei Tohani faluban működő panzió kedd reggel lobbant lángra, a tűzoltók több órán át küzdöttek a több mint 1000 négyzetméteren elterjedt tűzzel. A vendégek közül nyolcan nem tudtak kimenekülni az égő épületből, négy felnőtt és egy kiskorú elszenesedett holttestét már megtalálták, egy felnőttet és két kiskorút még keresnek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!