Nekiestek Iohannisnak a kommentelők az udvarhelyi tragédia miatt

2023. december 19. – 11:25

Másolás

Vágólapra másolva

Klaus Iohannis román elnök több száz, többségében bíráló hozzászólást kapott a Székelyudvarhelyen történt tragédiával kapcsolatos posztjára. Az államfő hétfő este arról írt, hogy az incidens „tragédia, amely brutálisan emlékeztet minket arra, hogy az iskolák biztonsága továbbra is kritikus prioritás”, és felszólított „az épület összeomlásához vezető okok sürgős tisztázására és a bűnösök megbüntetésére”.

A bejegyzésre kevesebb mint 12 óra alatt több mint 1100, többségében kritikus kommentet érkezett, sokan tettek utalást Iohannis egyik legfontosabb projektjére, a Művelt Románia programra, de felemlegették az elnök sokak által túlságosan költségesnek tartott külföldi utazásait is.

„Bűnös az a zsibbadt állam, amely csak a legmagasabb tisztségviselőinek a kiváltságait látja.”

„Művelt Románia, a jól elvégzett munka országa, ízig-vérig.” (A Jól elvégzett munka Romániája szintén Iohannis egyik kampányszlogenje volt – a szerk. megj.)

„Ezek a gyerekek tanulni mentek oda, a szüleik bizalommal voltak. Te minden tragédia után tartasz egy beszédet, de nem csinálsz semmit. A jól végzett munka Romániája. Tényleg jól végzett. Nem csináltok semmit. Szégyelljétek magatokat.
Mit kell tisztázni? Ez a művelt Románia!”

„A repülőutakra költött pénzből sok iskolát és kórházat felújíthattak volna...”.

„Világos, hogy ki a hibás, a román állam, mintha az elnökválasztáson lett volna egy szlogened! Művelt Románia, ez a valóság közel két kormányzati ciklus után! Gratulálok az ígéretekhez! Ez a ”Művelt Románia„ és 8 évnyi alvás és vakációzás eredménye!”

„A repülőutakra és utazásokra költött pénzből sokmindent lehetett volna tenni, ez a művelt Románia!!!”

„Művelt Románia, ez Iohannis úr szívbéli projektjének eredménye.”

„Te vagy a román oktatás sírásója. Hallgassátok, mennyire pofátlan még a ”Művelt Románia„ programmal is futott. Úgy fogsz bevonulni a történelembe, mint Románia történetének legrosszabb ”peszedista„ elnöke. Az egyetlen eredményed 10 évnyi hivatalban töltött idő alatt az, hogy a szegények pénzén, magán charterekkel, luxusban utazgattál”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!