Dominic Fritz elzongorázta a román himnuszt a nemzeti ünnepen

2023. december 1. – 16:49

Dominic Fritz elzongorázta a román himnuszt a nemzeti ünnepen
Dominic Fritz temesvári polgármester a román nemzeti ünnep alkalmából szervezett felvonuláson 2023. december 1-jén – Fotó: Dominic Fritz Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Temesvár német polgármestere részt vett a román nemzeti ünnep alkalmából szervezett felvonuláson majd a Szabadság-térre érve leült egy zongorához és eljátszotta a Deşteaptă-te, române! című román nemzeti himnuszt, írta meg News.ro, amely videófelvételt is közzétett az elöljáró performanszáról.

A lap szerint a polgármestert több járókelő megtapsolta.

Dominic Fritz később több fotót posztolt az ünnepi felvonulásról a Facebook-oldalára, azzal a szöveggel, hogy: „Az országunk, Románia egységre és nem az egyformaságra épült. 1918. december 1-jén különböző, saját hagyománnyal és történelemmel rendelkező régiók egyesültek. Az egység csak akkor lehetséges, ha értékeljük ezt a sokféleséget, minden különbözőségünkkel együtt”.

A német állampolgárságú USR-s politikust 2020-ban választották meg Temesvár polgármesterének. Politikai ellenfelei többször szóvá tették, hogy nem román állampolgár, illetve nyáron az Országos Diszkrimináció-ellenes Tanácshoz (CNCD) fordult, miután egy temesvári üzletember „lepra nácifiókának” nevezte, a posztot pedig több közéleti személyiség is lájkolta. Fritz a Temesvár Európa Kulturális Fővárosa 2023 rendezvénysorozat nyitóünnepségén magyarul is köszöntötte a résztvevőket.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!