„Lepra nácifiókának” nevezték Dominic Fritzet, a hatóságokhoz fordul

2023. július 22. – 17:13

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek este jelentette be a közösségi oldalán Temesvár polgármestere, hogy a bírósághoz, illetve az Országos Diszkrimináció-ellen Tanácshoz (CNCD) fordul az egyik helyi üzletemben posztja miatt, melyben „lepra nácifiókának” nevezte őt. Dominic Fritz felsorolja azokat a politikusokat, ismert közéleti személyiségeket is, akik lájkolták a bejegyzést. Szerepel köztük AUR-os és PNL-s parlamenti képviselő, volt PSD-s kulturális államtitkár, PNL-s helyi és megyei tanácsos, de ügyvéd, illetve újságíró is, a helyi Rotary Club volt elnöke.

Fritz a poszt alatt megjelent kommentekből is idéz: „Bravó, Dan Dinu úr... ezt a náci szart ki kell utasítani”, „Hiába beszélsz neki, ez lágerben nevelkedett...”, „Ennek a gerinctelennek nincs (feje), csak a teste hosszabbodik meg egy csiklóban”.

"Romániában minden második diák fenyegetés, megalázás vagy fizikai erőszak áldozata. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint Románia a zaklatás tekintetében a 3. helyen áll azon 42 ország rangsorában, ahol a jelenséget vizsgálták.

Engem nem félemlít meg Dan Dinu vagy más bántalmazók, akik támogatják az ilyen rasszista, vulgáris, erőszakos, Európa- és Temesvár-ellenes beszédet. De mint mindannyiunknak, nekem is felelősségem van minden temesvári gyermek és felnőtt iránt, akik zaklatás áldozataivá válnak, csak azért, mert a körülöttük lévők másfelé néznek. Nem fogom megengedni, hogy az ilyen beszéd Temesváron normává váljon, függetlenül attól, hogy ki a célpont." – írta Dominic Fritz.

Hozzátette: feljelentést tesz a bejegyzés miatt az Országos Diszkrimináció-ellenes Tanácsnál, és bíróság elé fogja állíttatni a szerzőt és mindazokat, akik terjesztették a posztot.
A temesvári polgármester egy saját gyerekkori fotójával osztotta meg a bejegyzését, és azt írta: “A képen Dominic, szeretett szülei fiókája.”

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!