Sajtóértesülés: leválthatják a határrendészet parancsnokát Cherecheș szökése miatt

2023. november 26. – 12:27

Sajtóértesülés: leválthatják a határrendészet parancsnokát Cherecheș szökése miatt
Victor Ștefan Ivașcu rendőr-főfelügyelő, a román határrendészet parancsnoka – Fotó: a moldovai határrendészet Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Leválthatják funkciójából a határrendészet parancsnokát, Victor Ștefan Ivașcu rendőr-főfelügyelőt, miután a korrupcióért elítélt nagybányai polgármester, Cătălin Cherecheș az unokatestvére iratait használva hagyta el Romániát, értesült a G4Media.

Ivașcu sorsáról Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter dönt.

Közben kivizsgálás indult a határőr ellen, aki péntek reggel a Szatmár megyei Peténél átengedte a határon a szökésben lévő politikust, ezt maga Ivașcu jelentette be szombati sajtótájékoztatóján.

Cătălin Cherecheș hatósági felügyelet alatt állt, és tilos lett volna elhagynia az országot. A volt nagybányai elöljárót pénteken jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélték korrupció miatt, de a rendőrség nem találta sem otthon, sem a polgármesteri hivatalban.

Cherecheș anyósa és apósa jelenleg vizsgálati fogságban van, megvesztegetéssel gyanúsítja őket a korrupcióellenes ügyészség. Az anyóst egy kolozsvári bevásárlóközpontban érték tetten, amikor 50 ezer eurót adott át egy bíró édesanyjának. Ez a bíró tagja volt a nagybányai polgármester ellen indított perben ítélkező bírói testületnek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!