Nagyszebeni rablógyilkosság: Skóciában és Észak-Írországban fogtak el két gyanúsítottat

2023. november 19. – 13:16

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogták Nagy-Britanniában a nagyszebeni rablógyilkosság két gyanúsítottját – jelentette be vasárnap délután a Román Rendőrség. Közleményük szerint a műveletben a brit mellett a magyar, a francia és az ír hatóságok is segítettek.

A gyanúsítottak elfogása előtt a rendőrség értesítette a Szeben megyei ügyészséget a feltételezett tartózkodási helyükről. A vádhatóság ezután indítványozta a nagyszebeni törvényszék nyomozási bírójának, hogy adjon ki nemzetközi elfogatóparancsot a két 35 éves férfi ellen. Ezt a parancsot továbbították a brit hatóságoknak – részletezte az előzményeket a Román Rendőrség közleménye.

A nagyszebeni törvényszék távollétükben rendelte el a nagyszebeni rablógyilkosság három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását, tudósított az Agerpres.

Amint a Transtelexen korábban beszámoltunk róla otthonában bántalmaztak egy ismert nagyszebeni üzletembert november 6-án, a férfi a kórházban belehalt a sérüléseibe. A nyomozók már akkor azt feltételezték, hogy az elkövetők külföldre menekültek.

Ügyészségi források szerint a gyanúsítottak egyikét, Marian Cristian Minaét Észak-Írországban fogták el, a másikat, Laurenţiu Ghiţát pedig Skóciában. A harmadik gyanúsítottat, Cosmin Costinel Zuleamot még körözik.

Ugyanebben az ügyben korábban előzetes letartóztatásba helyeztek egy újszentesi (Temes megye) férfit, a tettesek feltételezett bűntársát, akit azzal gyanúsítanak, hogy segített a rablógyilkosság elkövetőinek a bűncselekmény végrehajtásában. Előtte őrizetbe vettek egy Dolj megyei férfit is, akit 24 óra elteltével szabadlába helyeztek, mert kiderült, hogy nincs köze a nagyszebeni rablógyilkossághoz.

A nagyszebeni üzletember otthonába november 6-án hatolt be három maszkos személy. A lakásból 200.000 euró értékben vittek el órákat. Az üzletembert súlyosan bántalmazták, a házban tartózkodó lányát és kedvesét viszont nem bántották. A vállalkozó a rablótámadás után kórházba került, ahol belehalt sérüléseibe.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!