Kegyetlen nagyszebeni rablótámadás elkövetőit keresi a rendőrség, egy gyanúsítottat elengedtek

2023. november 17. – 13:20

Másolás

Vágólapra másolva

Otthonában bántalmaztak egy ismert nagyszebeni üzletembert november 6-án, a férfi a kórházban belehalt a sérüléseibe. A nyomozás jelenlegi állása szerint két feltételezett elkövető külföldre menekült, a harmadikat őrizetbe vették, de a kihallgatás után elengedték.

A Dolj megyei Valea Stanciului községben fogták el a hatóságok a nagyszebeni rablógyilkosság egyik gyanúsítottját, írta az Agerpres. Őrizetbe vettek egy 44 éves újszentesi férfit is, aki a gyanú szerint az autójával átvitte a határon a külföldre menekült gyanúsítottak egyikét. Ellene bűnpártolás gyanúja miatt indult büntetőeljárás, miután a lakásán és a vállalkozása székhelyén is házkutatást tartottak.

A Szeben megyei rendőrség főfelügyelője korábban a sajtónak elmondta, hogy a három Dolj megyei gyanúsított közül kettő büntetett előéletű. A nyomozók nagyszebeni és sellenbergi térfigyelő kamerák felvételeinek és más nyomoknak az elemzésével azonosították őket.

Később azonban a nagyszebeni rendőrség közölte, több tanú vallomása is arra utalt ugyan, hogy a férfi egyike a rablógyilkosság feltételezett elkövetőinek, az eddigi vizsgálatok és a kihallgatása során azonban nem derült fény olyan „kétséget kizáró bizonyítékokra”, amelyek alapján kényszerintézkedést rendelhettek volna el ellene. A hatóságok folytatják a nyomozást annak megállapítására, hogy milyen köze volt a férfinek az esethez – tették hozzá.

Egy ismert nagyszebeni üzletember otthonába november 6-án hatolt be három maszkos személy. A lakásból 200 ezer euró értékben vittek el órákat. Az üzletembert súlyosan bántalmazták, a házban tartózkodó lányát és kedvesét viszont nem bántották. A férfi a rablótámadás után kórházba került, ahol belehalt sérüléseibe.

A három gyanúsítottat az újszentesi férfi vitte el autójával Nagyszebenbe egy nővel együtt, aki jelenleg körözés alatt áll, mert kibérelt egy lakást a rablás kitervelőinek a Nagyszeben melletti Sellenberken. A gyanúsítottak néhány napig a községben tartózkodtak, majd az üzletember házával szemközti lakatlan épület padlásán húzódtak meg.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!