Spanyolországban találkozott Olaf Scholz német kancellárral Románia miniszterelnöke

2023. november 11. – 20:12

Másolás

Vágólapra másolva

Olaf Scholz német szövetségi kancellárral találkozott szombaton Spanyolországban Marcel Ciolacu miniszterelnök. Beszámolója szerint az egész Európát érintő gazdasági, társadalmi és geopolitikai kihívásokról, valamint Románia schengeni csatlakozásáról tárgyaltak, írja az Agerpres.

Ciolacu a Facebookon számolt be a megbeszélésről. A Szociáldemokrata Párt elnöke azt írta, két szociáldemokrata barát találkozott egymással, akik ugyanazt gondolják Európáról. Ciolacu megköszönte Olaf Scholz-nak, hogy Németország kitartóan támogatja Románia „jogos törekvését”, hogy a schengeni övezet tagja legyen.

A miniszterelnök a Bajban ismerszik meg a jó barát közmondás angol nyelvű változatával zárta bejegyzését.

Marcel Ciolacu pénteken és szombaton a spanyolországi Malagában tartózkodott, ahol az Európai Szocialisták Kongresszusán vett részt. Mint írtuk, az Európai Szocialisták Pártja állásfoglalást fogadott el arról, hogy Romániát és Bulgáriát mihamarabb be kell venni a schengeni övezetbe.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!