Balesetet okozott a crevediai robbanásban érintett cég tartálykocsija

2023. szeptember 16. – 15:55

Balesetet okozott a crevediai robbanásban érintett cég tartálykocsija
Kamionnal ütközött az autógázt szállító tartálykocsi szeptember 16-án az Olt völgyén – Fotó: Antena3

Másolás

Vágólapra másolva

A Crevedián felrobbant LPG-állomást működtető cég tartálykocsija okozott balesetet az Olt völgyében szombat reggel, írta a Gazeta Vâlceană.

A 7-es országúton, a Vâlcea megyei Racoviță község mellett egy kamionnal ütközött az autógázt szállító tartálykocsi, miután a sofőrje áthajtott a szembejövő sávra. A gyógyszereket szállító kamiont vezető férfi megsérült, orvosi ellátásra volt szüksége.

A katasztrófavédelem kiürítette a helyszínt, a forgalmat teljesen leállították. Jelentésük szerint LPG-szivárgást nem tapasztaltak, de gázolaj folyt az úttestre a baleset következtében.

A Gazeta Vâlceană szerint az autógázt szállító tartálykocsi tulajdonosa a Flagas nevű vállalat, amely engedélyek nélkül működtette azt a crevediai LPG-állomást, ahol augusztus 26-án robbanás történt, majd tűz ütött ki. A baleset öt ember halálát idézte elő, 54-en megsérültek és több ingatlan megsemmisült vagy károsodott. A Flagas Kft. tulajdonosait őrizetbe vették.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!