Balesetet okozott a crevediai robbanásban érintett cég tartálykocsija

2023. szeptember 16. – 15:55

Balesetet okozott a crevediai robbanásban érintett cég tartálykocsija
Kamionnal ütközött az autógázt szállító tartálykocsi szeptember 16-án az Olt völgyén – Fotó: Antena3

Másolás

Vágólapra másolva

A Crevedián felrobbant LPG-állomást működtető cég tartálykocsija okozott balesetet az Olt völgyében szombat reggel, írta a Gazeta Vâlceană.

A 7-es országúton, a Vâlcea megyei Racoviță község mellett egy kamionnal ütközött az autógázt szállító tartálykocsi, miután a sofőrje áthajtott a szembejövő sávra. A gyógyszereket szállító kamiont vezető férfi megsérült, orvosi ellátásra volt szüksége.

A katasztrófavédelem kiürítette a helyszínt, a forgalmat teljesen leállították. Jelentésük szerint LPG-szivárgást nem tapasztaltak, de gázolaj folyt az úttestre a baleset következtében.

A Gazeta Vâlceană szerint az autógázt szállító tartálykocsi tulajdonosa a Flagas nevű vállalat, amely engedélyek nélkül működtette azt a crevediai LPG-állomást, ahol augusztus 26-án robbanás történt, majd tűz ütött ki. A baleset öt ember halálát idézte elő, 54-en megsérültek és több ingatlan megsemmisült vagy károsodott. A Flagas Kft. tulajdonosait őrizetbe vették.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!