Iohannis szerint érett magatartásra vallana, ha a politikusok nem fognának neki az oktatási törvény módosításának

2023. szeptember 11. – 13:57

Másolás

Vágólapra másolva

Klaus Iohannis államfő reményét fejezte ki, hogy a politikusok érett magatartást tanúsítanak, és nem fognak máris módosítani az oktatási törvényeken, mint ahogyan az már több korábbi reformkísérletkor megtörtént, rontva az eredményeken, írja az Agerpres.

Felszólalásában az államfő kifejtette, a nemrégiben elfogadott tanügyi törvények megteremtik az oktatási rendszer megújulásának lehetőségét, de a reformhoz türelemre és kitartásra van szükség, mert az eredmények nem mutatkoznak meg egyik napról a másikra.

Az államelnök szerint az új törvénnyel elkezdődik az oktatással kapcsolatos problémák megoldása.

Klaus Iohannis államfő Bukarest egyik iskolájának tanévnyitóján vett részt Ligia Deca tanügyminiszterrel és Clotilde Armand fővárosi első kerületi polgármesterrel együtt. A rendezvényen, az államfő lényegében biodíszletnek használta a tanévkezdésre érkező kiskorúakat. A tanároknak pedig megüzente, a kormány által megígért, január elsejei béremelést továbbra is komolyan gondolja. Igaz, ezt a tanárok fele nem hiszi el, mint egy felmérésből kiderült.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!