Sérvvel diagnosztizálták, műtét közben derült ki, hogy terhes

2023. augusztus 23. – 10:03

Másolás

Vágólapra másolva

Műtét közben jött rá a zsilvásárhelyi kórház orvosa, hogy nem sérve van a 35 éves nőnek, hanem várandós, és beindult a szülés folyamata. Belső vizsgálat indult a Gorj megyei intézményben, amelyet korábban már bírságoltak meg orvosi műhiba miatt, írta az Adevărul.

A nő Tismana városából érkezett és hasi fájdalomra panaszkodott, az orvosok pedig bélsérvvel diagnosztizálták. A diagnózis, mint utóbb kiderült, helytelen volt. A páciens nem tudta, hogy kilencedik hónapos terhes, és erre az őt megvizsgáló orvosok sem jöttek rá.

Az Antena3 hírcsatorna szerint a nőt anélkül vezették be a sebészeti műtőterembe, hogy ultrahangos vizsgálatot végeztek volna rajta. Az érzéstelenítés és a sérvműtét elkezdése után jött csak rá a sebészorvos, hogy a páciens valójában gyermeket vár, a fájdalmait pedig a szülés beindulása okozta. Ekkor értesítették a szakorvost, aki császármetszést hajtott végre rajta. A világra hozott kislány 3200 grammos volt.

A Zsilvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház belső vizsgálatot indított az ügyben. Mint közölték, a 35 éves pácienst jelenleg az intenzív osztályon kezelik, állapota, akárcsak az újszülötté, stabil.

A kórházat több évvel korábban 500 000 euróra büntették orvosi műhiba miatt. Akkor egy tinédzser lány meghalt, mert sokkot kapott egy antibiotikumtól, amelyre allergiás volt, és amelyet anélkül adtak be neki, hogy tesztelték volna.

Csak az utóbbi napokban ez a második súlyos orvosi tévedés Romániában. Hétvégén Botoșani megyében halt meg egy várandós nő, aki csaknem hét órán át nem kapott semmilyen kezelést, pedig vérzett és erős fájdalmakra panaszkodott. Halála tüntetéssorozatot robbantott ki.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!