Botoșani: hét órán át nem kapott semmiféle kezelést a szülészeten meghalt várandós nő

2023. augusztus 22. – 18:01

Másolás

Vágólapra másolva

Csaknem hét órán át semmiféle ellátásban nem részesült az a 25 éves várandós nő, aki pénteken reggel meghalt a botoşani-i megyei kórház szülészeti osztályán – derül ki a megyei egészségügyi igazgatóságnak az üggyel kapcsolatos előzetes jelentéséből.

A dokumentum szerint, amelyet az Agerpres idéz, Alexandra Ivanovot 23 óra 30 perckor utalták be az egészségügyi intézménybe hüvelyi vérzéssel, alhasi és deréktáji fájdalommal. A diagnózis szerint a magzat fejlődése megszakadt, ugyanakkor enyhe méhvérzést és másodlagos anémiát is megállapítottak.

Amint az ellenőrzés során kiderült, 23:30 és 00:45 között különféle vizsgálatokat végeztek a fiatal nőn, majd tüneti kezelést kapott. 00:53-kor az ügyeletes orvos megkapta a laborvizsgálatok eredményeit, de 00.45-től, amikor sóoldatot és egy gyógyszert kapott, 7:35-ig semmiféle ellátásban nem részesült a páciens. 7:35-kor romlott az állapota és átvitték az intenzív osztályra, ahol 40 percen át próbálták újraéleszteni, de sikertelenül.

A DSP jelentésében a hiányosságok között említik, hogy ellenőrzéskor a kórház nem bocsátotta az egészségügyi ellenőrök rendelkezésére az ilyen esetekben alkalmazott eljárást/protokollt.

Az ellenőrök további dokumentumokat kértek az egészségügyi intézménytől, a terápiás eljárásokat és protokollokat, a boncolás eredményét és egyéb, az ellenőrzés lezárásához szükséges iratot.

A DSP illetékesei szerint az ügyet az anyai halálozásokkal foglalkozó megyei bizottság is megvizsgálja.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!