Több százan tüntettek a Botoşani-i szülészet előtt, ahol meghalt egy várandós nő

2023. augusztus 21. – 11:15

Másolás

Vágólapra másolva

Több százan tüntettek vasárnap este a botoşani-i szülészet épülete előtt, ahol pár nappal ezelőtt meghalt egy 25 éves nő, a beutalása után néhány órával.

Az összegyűltek gyertyákat gyújtottak a fiatal nő emlékére, és az ügyben érintett orvosok lemondását követelték. A tiltakozáson sok fiatal vett részt és több édesanya, akiket gyermekeik is elkísértek, írja az Agerpres.

A Botoşani megyei sürgősségi kórház vezetősége belső vizsgálatot rendelt el, miután egy 25 éves nő meghalt a szülészeti osztályon a beutalása után néhány órával.

Az egészségügyi intézmény sajtószóvivője, Ioan Asaftei szerint a belső vizsgálat célja, hogy megállapítsák a fiatal nő halálának okát, illetve azt is ellenőrzik, hogy betartották-e esetében az érvényben levő kezelési protokollt.

Asaftei elmondta, a várandósságának harmadik hónapjában levő nő csütörtökön éjjel érkezett a kórházba mentővel. A háromgyermekes nő maga hívott mentőt, mivel hüvelyi vérzést észlelt és alhasi fájdalmai voltak. A kórházban vér- és ultrahangvizsgálatot végeztek, és az orvosok úgy ítélték meg, hogy nem indokolt a magzateltávolítás az éjszaka folyamán, mert kis mennyiségű volt a vérzés, a méhnyak zárva volt, nem volt jele folyamatban levő vetélésnek. Reggel hirtelen romlott a páciens állapota, súlyos légzési nehézségei voltak, és erős vérzés lépett fel a felső légutakban. Azonnal az intenzív osztályra szállították, de nem tudták megmenteni az életét.

A rendőrség is nyomozást indított az ügyben, gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálódnak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!