Több százan tüntettek a Botoşani-i szülészet előtt, ahol meghalt egy várandós nő

2023. augusztus 21. – 11:15

Másolás

Vágólapra másolva

Több százan tüntettek vasárnap este a botoşani-i szülészet épülete előtt, ahol pár nappal ezelőtt meghalt egy 25 éves nő, a beutalása után néhány órával.

Az összegyűltek gyertyákat gyújtottak a fiatal nő emlékére, és az ügyben érintett orvosok lemondását követelték. A tiltakozáson sok fiatal vett részt és több édesanya, akiket gyermekeik is elkísértek, írja az Agerpres.

A Botoşani megyei sürgősségi kórház vezetősége belső vizsgálatot rendelt el, miután egy 25 éves nő meghalt a szülészeti osztályon a beutalása után néhány órával.

Az egészségügyi intézmény sajtószóvivője, Ioan Asaftei szerint a belső vizsgálat célja, hogy megállapítsák a fiatal nő halálának okát, illetve azt is ellenőrzik, hogy betartották-e esetében az érvényben levő kezelési protokollt.

Asaftei elmondta, a várandósságának harmadik hónapjában levő nő csütörtökön éjjel érkezett a kórházba mentővel. A háromgyermekes nő maga hívott mentőt, mivel hüvelyi vérzést észlelt és alhasi fájdalmai voltak. A kórházban vér- és ultrahangvizsgálatot végeztek, és az orvosok úgy ítélték meg, hogy nem indokolt a magzateltávolítás az éjszaka folyamán, mert kis mennyiségű volt a vérzés, a méhnyak zárva volt, nem volt jele folyamatban levő vetélésnek. Reggel hirtelen romlott a páciens állapota, súlyos légzési nehézségei voltak, és erős vérzés lépett fel a felső légutakban. Azonnal az intenzív osztályra szállították, de nem tudták megmenteni az életét.

A rendőrség is nyomozást indított az ügyben, gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálódnak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!