Másnapra halasztották a műtétet, meghalt a vérzéssel kórházba szállított kismama

2023. augusztus 19. – 15:54

Másolás

Vágólapra másolva

Eljárást indított a Botoșani megyei rendőrség, miután a megyei sürgősségi kórházban péntek reggel meghalt egy 26 éves, várandós nő, akit előző este vérzéssel szállított be a mentő, írta a Monitorul de Botoșani.

A nő a mentőszolgálat nyilatkozata szerint sápadt volt, szédült és vérzett, amikor kórházba szállították. A férjének később üzenetben azt írta, hogy csak másnap műtik meg, és elviselhetetlen fájdalmakra panaszkodott. Másnap a férfit arról értesítették, hogy a felesége meghalt a kórházban. A házaspár három, 1 és 4 év közötti gyermeket nevelt.

A család feljelentést tett a rendőrségen, mert úgy gondolják, hogy annak ellenére, hogy sürgősségi eset volt, az ügyeletes orvos nem avatkozott közbe azonnal.

A kórház közleménye szerint azért nem végezték el az éjszaka folyamán a terhességmegszakító műtétet, mert a páciens csak enyhén vérzett, és nem jelentkeztek nála vetélésre utaló jelek. Reggel fél nyolckor azonban a nő állapota hirtelen rosszabbra fordult, súlyosan vérezni kezdett a légutain keresztül. Ekkor átszállították az intenzív osztályra, ahol 20 perc múlva meghalt. A kórház belső vizsgálatot indított annak tisztázására, hogy a pácienst az előírások szerint látták-e el.

A család feljelentése nyomán a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított vizsgálatot.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!