Megtalálhatták az Arad megyei csónakbaleset utolsó áldozatának holttestét

2023. augusztus 17. – 12:26

Másolás

Vágólapra másolva

Egy gyermek holttestét emelték ki szerda este a Maros folyó vizéből az Arad megyei Sajtény (Şeitin) és Nagylak (Nădlac) között, a család felismerte annak a 7 éves kislánynak a ruházatát, aki április 30-án tűnt el a folyóban, amikor egy csónak 12 személlyel a fedélzetén felborult Temes megyében – írja az Arad megyei rendőrségre hivatkozva az Agerpres.

A rendőrség szerdai közleménye szerint a rendőröket riasztották, hogy egy holttest látható a Maros Sajtény és Nagylak közötti szakaszán, egy kis sziget partjainál. A rothadás előrehaladott állapotában lévő holttestet az Arad Megyei Igazságügyi Orvostani Intézetbe szállítják boncolás és genetikai profilalkotás céljából, hogy azonosítani lehessen.

Az Arad megyei Szemlak (Semlac) polgármestere, ahonnan a baleset áldozatainak egy része származik, szerda este az Agerpresnek elmondta, hogy a kislány családja, akit a csónak felborulása után nem találtak meg, felismerte a holttesten levő ruhákat. Elmondása szerint a holttestet szerda este vette észre egy arra járó, aki hívta az 112-es segélyhívó számot.

„Úgy tűnik, hogy a holttest egy hétéves kislányé, aki a csónak felborulásakor megfulladt. Ő az utolsó áldozat, akit eddig nem találtak meg a tragédia után. A hatóságok által értesített család a helyszínre érkezve felismerte az eltűnt gyermek ruháit” – számolt be Letiţia Stoian.

A hatóságok csak a törvényszéki szakértői vizsgálatok elvégzése után fogják megerősíteni a személyazonosságot.

Mint írtuk, április 30-án felborult a Maros Temes megyei szakaszán egy csónak, 12 személlyel a fedélzetén. A balesetben egy 3 éves szemlaki gyermek életét vesztette, négy személy, két férfi és két gyermek, pedig eltűnt. A szerencsétlenséget követő héten hármuk holttestét megtalálták a búvárok a folyóban, a 7 éves kislányét azonban eddig még nem.

Az esetet a rendőrség a túlélők nyilatkozatai alapján rekonstruálta, és kiderült, hogy április 30-án, a végzetes napon három aradi megyei család bulizott vízparton. Róbert, az egyik gyerek, akit eddig eltűntnek minősítettek, 11 éves lett, az ő születésnapját ünnepelték. A szülei néhány napja érkeztek haza Németországból.

Az összejövetelt a Maros jobb partján, Szemlak határában rendezték meg, ott grillezett és szórakozott a társaság. Az estét a víz túlpartján, Perjámos községben akarták befejezni, egy mulatóhelyiségben, ahonnan zeneszó szűrődött át hozzájuk. A felnőttek nem gondolva arra, hogy gyerekek vannak velük, hogy a csónakos részeg, és nincs mentőmellényük, útnak eredtek: 12-en szálltak be egy négyszemélyes csónakba.

A fából készült csónak azonban felborult alig néhány méterre a parttól. Három felnőttnek és három gyermeknek sikerült megmenekülnie, míg a túloldalon egy nőt és egy 3 éves gyermeket húztak ki a vízből, azonban a gyereket már nem tudták újraéleszteni a helyszínre érkezett mentőcsapatok.

A nyomozás során kiderült, hogy a csónakot vezető férfi ittas volt és nem rendelkezett forgalmi igazolvánnyal, a csónak pedig nem volt bejegyezve. Az alkoholszondás teszt 0,31 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki a vérében, a kilélegzett levegőben 0,31 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki – közölték az aradi rendőrség képviselői közvetlenül az eset után. A csónakot vezető férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálatot indítottak, szabadlábon védekezhet.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!