Megtalálhatták az Arad megyei csónakbaleset utolsó áldozatának holttestét

2023. augusztus 17. – 12:26

Másolás

Vágólapra másolva

Egy gyermek holttestét emelték ki szerda este a Maros folyó vizéből az Arad megyei Sajtény (Şeitin) és Nagylak (Nădlac) között, a család felismerte annak a 7 éves kislánynak a ruházatát, aki április 30-án tűnt el a folyóban, amikor egy csónak 12 személlyel a fedélzetén felborult Temes megyében – írja az Arad megyei rendőrségre hivatkozva az Agerpres.

A rendőrség szerdai közleménye szerint a rendőröket riasztották, hogy egy holttest látható a Maros Sajtény és Nagylak közötti szakaszán, egy kis sziget partjainál. A rothadás előrehaladott állapotában lévő holttestet az Arad Megyei Igazságügyi Orvostani Intézetbe szállítják boncolás és genetikai profilalkotás céljából, hogy azonosítani lehessen.

Az Arad megyei Szemlak (Semlac) polgármestere, ahonnan a baleset áldozatainak egy része származik, szerda este az Agerpresnek elmondta, hogy a kislány családja, akit a csónak felborulása után nem találtak meg, felismerte a holttesten levő ruhákat. Elmondása szerint a holttestet szerda este vette észre egy arra járó, aki hívta az 112-es segélyhívó számot.

„Úgy tűnik, hogy a holttest egy hétéves kislányé, aki a csónak felborulásakor megfulladt. Ő az utolsó áldozat, akit eddig nem találtak meg a tragédia után. A hatóságok által értesített család a helyszínre érkezve felismerte az eltűnt gyermek ruháit” – számolt be Letiţia Stoian.

A hatóságok csak a törvényszéki szakértői vizsgálatok elvégzése után fogják megerősíteni a személyazonosságot.

Mint írtuk, április 30-án felborult a Maros Temes megyei szakaszán egy csónak, 12 személlyel a fedélzetén. A balesetben egy 3 éves szemlaki gyermek életét vesztette, négy személy, két férfi és két gyermek, pedig eltűnt. A szerencsétlenséget követő héten hármuk holttestét megtalálták a búvárok a folyóban, a 7 éves kislányét azonban eddig még nem.

Az esetet a rendőrség a túlélők nyilatkozatai alapján rekonstruálta, és kiderült, hogy április 30-án, a végzetes napon három aradi megyei család bulizott vízparton. Róbert, az egyik gyerek, akit eddig eltűntnek minősítettek, 11 éves lett, az ő születésnapját ünnepelték. A szülei néhány napja érkeztek haza Németországból.

Az összejövetelt a Maros jobb partján, Szemlak határában rendezték meg, ott grillezett és szórakozott a társaság. Az estét a víz túlpartján, Perjámos községben akarták befejezni, egy mulatóhelyiségben, ahonnan zeneszó szűrődött át hozzájuk. A felnőttek nem gondolva arra, hogy gyerekek vannak velük, hogy a csónakos részeg, és nincs mentőmellényük, útnak eredtek: 12-en szálltak be egy négyszemélyes csónakba.

A fából készült csónak azonban felborult alig néhány méterre a parttól. Három felnőttnek és három gyermeknek sikerült megmenekülnie, míg a túloldalon egy nőt és egy 3 éves gyermeket húztak ki a vízből, azonban a gyereket már nem tudták újraéleszteni a helyszínre érkezett mentőcsapatok.

A nyomozás során kiderült, hogy a csónakot vezető férfi ittas volt és nem rendelkezett forgalmi igazolvánnyal, a csónak pedig nem volt bejegyezve. Az alkoholszondás teszt 0,31 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki a vérében, a kilélegzett levegőben 0,31 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki – közölték az aradi rendőrség képviselői közvetlenül az eset után. A csónakot vezető férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálatot indítottak, szabadlábon védekezhet.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!