Folytatódik a szociális intézmények ellenőrzése, csütörtökig 21-et zártak be

2023. július 14. – 09:09

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Szociális Felügyeleti és Kifizetési Ügynökség (ANPIS) összesen 2088 szociális intézménynél tartott ellenőrzéseket július 10. és 13. között. Közülük 21-et bezárt, 27-nek felfüggesztette a tevékenységét – írja az Agerpres.

Az ANPIS közleménye szerint ugyanakkor kiszabtak 76 bírságot összesen 956.000 lej értékben, 11 esetben pedig figyelmezettek.

A tájékoztatás értelmében Bukarestben hét, Konstanca, Dolj, Hunyad, Máramaros és Teleorman megyében kettő, Giurgiu, Maros, Neamţ, Szatmár és Tulcea megyében pedig egy-egy létesítményt zártak be.

Ugyanakkor a szociális felügyelet ellenőrzései nyomán felfüggesztették 13 bukaresti, hét Giurgiu megyei, három Temes megyei, két Ilfov megyei és egy-egy Arad és Vâlcea megyei szociális intézmény tevékenységét.

A legnagyobb bírságokat Argeş megyében rótták ki, 25-öt, összesen 470 ezer lej értékben, Szeben megyében hat esetben büntettek, összesen 35.500 lejre, Máramaros és Prahova megyében 5-5 bírságot adtak 50 ezer lej értékben.

A szociális létesítmények országos szintű ellenőrzését múlt héten szerdán rendelte el Marcel Ciolacu kormányfő, miután kedden több mint száz idős bentlakót mentettek ki a rendőrök három voluntari-i idősotthonból, amikor kiderült, hogy bántalmazták, éheztetették és ingyenmunkára kényszerítették őket.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!