Gabriela Firea szenátori kabinetjénél is alkalmazva volt az időseket kizsákmányoló bűnszervezet vezetője

2023. július 13. – 17:20

Másolás

Vágólapra másolva

Az időseket embertelen körülmények között tartó bűnbanda feje Gabriela Firea családügyi miniszter alkalmazta a szenátori kabinetjében, írja a G4Media. Mielőtt Gabriela Firea szenátori kabinetjében helyezkedett volna el, mint azt írtuk is, Godei a bukaresti városházán volt sofőr Firea főpolgármestersége idején.

Ștefan Godei, az idősotthonok lakóit embertelen körülmények között tartott szervezet vezetője 2021 januárja és 2023 februárja között Gabriela Firea szenátori kabinetjében volt alkalmazva, tudta meg a G4Media hivatalos dokumentumok alapján. A férfit Firea kabinetjébe közvetlenül azután vették fel, hogy a 2020 decemberi választásokon megnyerte a szenátori tisztséget.

A Digi24 szerint Ștefan Godei más, Gabriela Firea és Florentin Pandele által vezetett cégeknek és intézményeknek is dolgozott: az FC Voluntari futballklubnak és a RATB-nek.

A G4Media megjegyezte, Godei a voluntari-i „horror” idősotthonokat kezelő civil szervezetet vezeti. A civil szervezet társalapítója Ligia Gheorghe, Gabriela Firea barátja és tanácsadója. Firea eddig tagadta, hogy bármit is tudott volna a voluntari-i otthonokban történtekről, ahol az időseket éheztették és bántalmazták.

Godei jelenleg előzetes letartóztatásban van a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) által indított ügyben.

„Gabriela Firea miniszter nem érintett ebben az ügyben, és nem volt tudomása a vizsgálatban említett központok és egyesület tevékenységéről. Ráadásul az egyetlen kapcsolat a miniszterrel az, hogy egyik tanácsadója rövid ideig tagja volt ennek az egyesületnek az igazgatótanácsának (...) Gabriela Firea miniszter nem áll kapcsolatban a vizsgálatban említett központokkal és az egyesülettel” – áll a családügyi minisztérium múlt heti közleményében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!