Körözés alatt álló bankárrabló a kisinyovi lövöldöző

2023. július 1. – 12:59

Másolás

Vágólapra másolva

Tádzsikisztánban körözés alatt áll az a 43 éves férfi, aki pénteken tüzet nyitott a kisinyovi repülőtéren, írja a dusanbei főügyészség közleménye alapján a Spotmedia. Rusztam Aszurov vélhetően egy olyan bűnözői csoport tagja, amely június 23-án elrabolta egy tádzsikisztáni bank első alelnökét.

Mint írtuk, pénteken lövöldözni kezdett egy utas a kisinyovi repülőterén, miután a moldáv hatóságok – biztonsági okokra hivatkozva – megtagadták tőle a beutazás jogát. A férfi azonban rátámadt az őt kísérőkre, sikerült elvennie egy határrendész fegyverét, majd tüzet nyitott. A lövöldözésben meghalt egy biztonsági őr és egy határrendész, valamint megsebesült egy utas. A támadó elfoglalta a repülőtér egyik termét és túszokat is ejtett. Végül a rendőrség különleges egységének sikerült elfognia.

A Spotmedia szerint Rusztam Aszurov és társai június 23-án a tádzsik főváros, Dusanbe egyik utcájában elrabolták a tádzsikisztáni Orienbank első elnökhelyettesét. Ugyanezen a napon büntetőeljárás indult, és egy munkacsoportot állítottak fel az emberrablás kivizsgálására.

A nyomozás során sikerült azonosítaniuk az egyik támadót, Rustam Aszurovot, aki ezt követően Törökországon keresztül a Moldovai Köztársaságba próbált menekülni azzal a szándékkal, hogy az Európai Unió országaiban rejtőzködjön tovább.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!