Biztonsági okokból nem akarták beengedni Moldovába a kisinyovi repülőtéren lövöldözőt

2023. június 30. – 19:59

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: Tadzsikisztáni állampolgár és 43 éves az a férfi, aki pénteken tüzet nyitott és megölt két embert (egy biztonsági őrt és egy határőrt) a kisinyovi repülőtéren. Az Agerpres szerint a gyanúsnak ítélt utast épp a formalitások elintézése céljából kísérték az egyik ügyintézőhöz, ekkor sikerült elvegye az egyik határőr fegyverét. Az incidens során egy utas és maga a lövöldöző is megsérült.

Fegyveres incidens történt pénteken a kisinyovi repülőtéren, ahol egy külföldi tüzet nyitott, és megölt két embert. A támadót végül elfogták, számol be az Agerpres a Reuters, illetve a moldáv sajtó hírei alapján.

A Ziarul de Gardă szerint a lövöldöző férfi egy Törökországból érkező járatról szállt le, azonban a moldáv hatóságok megtagadták tőle, hogy az országba belépjen. Ekkor elvette az egyik határőr fegyverét, tüzet nyitott, majd elbarikádozta magát a repülőtér egyik termében. Legalább egy határrendész megsebesült, a repülőteret kiürítették, a járatokat elhalasztották, és a rendőrség különleges egysége is beavatkozott.

A Jurnal.md arról ír, hogy a moldovai belügyminisztérium megerősítette: legalább két ember meghalt, a támadót pedig elfogták, aki szintén megsebesült.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!