Sajtóértesülés: Marcel Ciolacu új ajánlatot tett az RMDSZ-nek

2023. június 13. – 16:22

Másolás

Vágólapra másolva

Miután Klaus Iohannis államfő kormányalakításra kérte fel, Marcel Ciolacu új tárgyalást kezdeményezett az RMDSZ-szel, írja politikai forrásokra hivatkozva a Hotnews. A lap értesülései szerint Ciolacu a környezetvédelmi és az energiaügyi tárcát ajánlotta fel a szövetségnek.

Ciolacu még vasárnap beszélt arról, hogy az RMDSZ-nek az energiaügyi és az európai alapok minisztériumát ajánlaná a jelenlegi tárcák helyett, ezt azonban a szövetség elutasította.

Kelemen Hunor hétfőn közölte, az RMDSZ kilép a kormányból, ha az új kabinetben nem kapja meg a fejlesztési minisztérium irányítását. A szövetség a 2021-es megállapodás betartását kéri. Kelemen hangsúlyozta, hogy az RMDSZ 2024-ig vállalta a kormányzás felelősségét, és a három miniszterük jó munkát végzett, ezért nem lát okot arra, hogy az új kormányban megmaradó két minisztériumot (fejlesztés és környezetvédelem) más tárcákra cserélje. Azt is hozzátette, hogy az RMDSZ nyitott a tárgyalásra a környezetvédelmi minisztériumot illetően.

Nicolae Ciucă volt kormányfő korábban azt mondta, kedd estig ki fog derülni, hogy kormányon marad-e az RMDSZ.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!