Büntetőeljárás indult a két veszélyes anyagot szállító tehervonat ügyében, amelyeknél hajszálon múlt, hogy összeütközzenek Segesváron

2023. június 12. – 08:53

Másolás

Vágólapra másolva

Büntetőeljárás indult a két veszélyes anyagot szállító tehervonat ügyében, amelyek ugyanazon a vonalon érkeztek Segesvárra, súlyos balesetet kockáztatva, írja az Agerpres.

A Maros Megyei Rendőrfelügyelőség (IPJ) vasárnap este bejelentette, hogy a hatóság bűnügyi vizsgálatot indítottak a két vonat ügyében, amelyek ugyanazon a vonalon érkeztek Segesvárra.

A G4Media forrásai szerint az egyik mozdonyvezető ittas állapotban vezethette a vonatot és elaludt.

A rendőrség hivatali kötelesség gondatlanságból történő mulasztás vagy hibás teljesítés miatt nyomoz, és közleményük szerint ellenőrizni fognak minden körülményt a szóban forgó esemény kapcsán. A Maros Megyei Rendőrfelügyelőség nem pontosította, hogy az incidens valóban megtörtént-e, és pontosan milyen rakományú volt a két tehervonat.

A Maros megyei IPJ arra reagált közleményében, hogy nyilvánosságot látott az a segesvári állomáson történt incidens, amelyben két gázolajjal, illetve vegyi műtrágyával megrakott vonat összeütközésétről írtak. Az esetre június 8-án kerülhetett sor.

A történtekre a Club Feroviar hívta fel a figyelmet, a Román Vasúttársaság (CFR) ezután értesítette az illetékes hatóságokat az incidensről. A vasúti szakportál szerint a CFR eredetileg megpróbálta eltussolni az ügyet.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!