Büntetőeljárás indult a két veszélyes anyagot szállító tehervonat ügyében, amelyeknél hajszálon múlt, hogy összeütközzenek Segesváron

2023. június 12. – 08:53

Másolás

Vágólapra másolva

Büntetőeljárás indult a két veszélyes anyagot szállító tehervonat ügyében, amelyek ugyanazon a vonalon érkeztek Segesvárra, súlyos balesetet kockáztatva, írja az Agerpres.

A Maros Megyei Rendőrfelügyelőség (IPJ) vasárnap este bejelentette, hogy a hatóság bűnügyi vizsgálatot indítottak a két vonat ügyében, amelyek ugyanazon a vonalon érkeztek Segesvárra.

A G4Media forrásai szerint az egyik mozdonyvezető ittas állapotban vezethette a vonatot és elaludt.

A rendőrség hivatali kötelesség gondatlanságból történő mulasztás vagy hibás teljesítés miatt nyomoz, és közleményük szerint ellenőrizni fognak minden körülményt a szóban forgó esemény kapcsán. A Maros Megyei Rendőrfelügyelőség nem pontosította, hogy az incidens valóban megtörtént-e, és pontosan milyen rakományú volt a két tehervonat.

A Maros megyei IPJ arra reagált közleményében, hogy nyilvánosságot látott az a segesvári állomáson történt incidens, amelyben két gázolajjal, illetve vegyi műtrágyával megrakott vonat összeütközésétről írtak. Az esetre június 8-án kerülhetett sor.

A történtekre a Club Feroviar hívta fel a figyelmet, a Román Vasúttársaság (CFR) ezután értesítette az illetékes hatóságokat az incidensről. A vasúti szakportál szerint a CFR eredetileg megpróbálta eltussolni az ügyet.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!