Elaludt a gázolajat szállító tehervonat mozdonyvezetője, hajszálon múlt, hogy elkerülte a balesetet

2023. június 11. – 17:22

Másolás

Vágólapra másolva

Értesítette az illetékes hatóságokat a segesvári vasútállomáson múlt héten történt incidens miatt, közölte vasárnap a Román Vasúttársaság (CFR) a G4Media szerint. A Club Feroviar szombaton számolt be arról, hogy csütörtökön állítólag elaludt egy tehervonat mozdonyvezetője, és az utolsó pillanatban sikerült elkerülni, hogy a gázolajjal teli szerelvény ne ütközzön a műtrágyát szállító másik vonattal a segesvári állomáson, és ne okozzon jelentőst kárt.

A vasúti szakportál szerint a CFR megpróbálta eltussolni az ügyet.

A Grup Feroviar Român (GFR) szerelvényének mozdonyvezetője állítólag elaludt, és nem vette észre, hogy áthajt a piroson. Ráadásul megszegte a biztonsági előírásokat azzal is, hogy hatástalanította azt a védelmi rendszert, amely automatikusan megakadályozza, hogy egy vasúti szerelvény tovább hajtson, ha piros a lámpa.

A szerelvény csak azért nem ütközött a segesvári állomásra ugyanazon a vágányon érkező CER Fersped vonattal, mert annak a mozdonyvezetője időben lefékezett.

A Club Feroviar értesülései szerint a GFR mozdonyvezetője láthatóan alkohol hatása alatt állt, ennek ellenére nem tesztelték, sőt, hagyták, hogy visszatolasson a szerelvénnyel, ami rendkívüli figyelmet igénylő, összetett manőver.

A tehervonat Désről indult Sepsiszentgyörgyre, az incidens hajnali 4-5 körül történt. A GFR vonata Fehéregyháza felől érkezett a segesvári állomásra, ahol nem állt meg, hanem a piroson áthajtva továbbhaladt, és a váltón túljutva arra a vágányra került, amelyen a CER Fersped szerelvénye érkezett az ellenkező irányból, erősítette meg a Club Feroviar kérsésére a Román Vasútbiztonsági Hatóság.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!