Elaludt a gázolajat szállító tehervonat mozdonyvezetője, hajszálon múlt, hogy elkerülte a balesetet

2023. június 11. – 17:22

Másolás

Vágólapra másolva

Értesítette az illetékes hatóságokat a segesvári vasútállomáson múlt héten történt incidens miatt, közölte vasárnap a Román Vasúttársaság (CFR) a G4Media szerint. A Club Feroviar szombaton számolt be arról, hogy csütörtökön állítólag elaludt egy tehervonat mozdonyvezetője, és az utolsó pillanatban sikerült elkerülni, hogy a gázolajjal teli szerelvény ne ütközzön a műtrágyát szállító másik vonattal a segesvári állomáson, és ne okozzon jelentőst kárt.

A vasúti szakportál szerint a CFR megpróbálta eltussolni az ügyet.

A Grup Feroviar Român (GFR) szerelvényének mozdonyvezetője állítólag elaludt, és nem vette észre, hogy áthajt a piroson. Ráadásul megszegte a biztonsági előírásokat azzal is, hogy hatástalanította azt a védelmi rendszert, amely automatikusan megakadályozza, hogy egy vasúti szerelvény tovább hajtson, ha piros a lámpa.

A szerelvény csak azért nem ütközött a segesvári állomásra ugyanazon a vágányon érkező CER Fersped vonattal, mert annak a mozdonyvezetője időben lefékezett.

A Club Feroviar értesülései szerint a GFR mozdonyvezetője láthatóan alkohol hatása alatt állt, ennek ellenére nem tesztelték, sőt, hagyták, hogy visszatolasson a szerelvénnyel, ami rendkívüli figyelmet igénylő, összetett manőver.

A tehervonat Désről indult Sepsiszentgyörgyre, az incidens hajnali 4-5 körül történt. A GFR vonata Fehéregyháza felől érkezett a segesvári állomásra, ahol nem állt meg, hanem a piroson áthajtva továbbhaladt, és a váltón túljutva arra a vágányra került, amelyen a CER Fersped szerelvénye érkezett az ellenkező irányból, erősítette meg a Club Feroviar kérsésére a Román Vasútbiztonsági Hatóság.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!