Airsoft fegyverrel ment bevásárolni egy nagyváradi férfi, megbírságolták

2023. június 10. – 16:09

Másolás

Vágólapra másolva

Amikor észrevette, hogy az egyik vásárló fegyvert visel, a nagyváradi bolt alkalmazottja azonnal tárcsázta az 112-őt. Bár kiderült, hogy a fegyver Airsoft típusú és nem engedélyköteles, a férfit megbüntette a rendőrség, mert közterületen viselte, és nem szállította biztonságos körülmények között, írja a Bihoreanul online hírportálja.

A bolti eladó péntek este 21 óra 40 perckor értesítette a rendőrséget, a hatóságok azonnal kiszálltak a helyszínre. Az 54 éves férfit nem csak megbírságolták, hanem el is kobozták tőle a fegyvert.

Az Airsoft fegyverek nem halálosak, de ha nem megfelelően használják őket, komoly sérülést okozhatnak. Nemrég például Suceaván sérült meg emiatt egy 11 éves gyermek szeme, miután 17 éves társa rálőtt. Egy szovátai 12-es az iskolába vitte magával Airsoft fegyverét, amit a rendőrség elkobozott. A tanulót 2000 lejre büntették a 295/2004-es törvény megszegéséért, amelynek értelmében közterületen tilos a fegyverek vagy nem halálos eszközök viselése és használata.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!