Airsoft fegyverrel ment iskolába, megbírságolták a szovátai tanulót

2023. május 16. – 15:56

Másolás

Vágólapra másolva

Airsoft típusú pisztolyt vitt magával az iskolába egy 12-ikes szovátai tanuló, a tanára pedig észrevette és értesítette a rendőrséget. A 18 éves diákot megbírságolták, a fegyvert pedig elkobozták tőle, írja a News.ro.

A Maros megyei rendőrség közleménye szerint az incidens hétfőn történt, a hatóságokat azonban csak kedd délelőtt értesítették. Mint kiderült, a tanár óra közben fedezte fel, hogy diákja airsoft pisztolyt hozott magával.

A tanulót bevitték a helyi rendőrörsre és 2000 lejre büntették a 295/2004-es törvény megszegéséért, amelynek értelmében közterületen tilos a fegyverek vagy nem halálos eszközök viselése és használata.

Az airsoft típusú fegyverek nem engedélykötelesek, ugyanakkor óvatlan használat esetén okozhatnak sérülést.

Romániában nem ez az első eset, amikor ilyen eszközt találnak iskolai környezetben: 2022 novemberében Temesváron indult eljárás egy 16 éves tanuló ellen, aki airsoft fegyverrel lőtt rá a társára. Bár az agresszió áldozata akkor nem sérült meg, az incidens aggasztó. Nemrég a szomszédos Szerbiában a társbántalmazás különösen súlyos formája történt meg, amikor egy hetedikes diák nyolc társát és egy iskolaőrt lőtt le.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!