Egy tinédzser Airsoft fegyverrel sebesítette meg egy 11 éves fiú szemét

2023. június 3. – 14:47

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 11 éves gyermekre adott le egy sorozatot egy 17 éves tinédzser. A kiskorú szemét sérülés érte, ezért kórházba szállították, írta az Adevărul.

A lap szerint Suceavában több gyerek airsoft fegyverrel játszott, a baleset azután következett be, hogy egy 17 éves fiú kezében került az airsoft fegyver, aki több lövést adott le függőlegesen, majd egy 11 éves fiúra irányította a fegyvert, és közelről, közvetlenül a kisfiú arcába lőtt.

A kiskorút a szemét ért sérülés miatt Suceava megyei kórházban, ahol a beteg állapotát stabilizálták, majd a sérülés súlyossága miatt az orvosok átszállították a iaşi-i szent Spiridon kórház szemészeti klinikájára. Diana Cimpoeșu orvos szerint az áldozat látássérülést szenvedhetett.

Az airsoft, a valódi fegyverek egy utánzatának felel meg, ellenben lövedéke és a golyó ereje miatt a távoli célpontokban elvileg nem okozhat sérülést, így nem is tartoznak a fegyver- és lőszerrendszer hatálya alá, és nem engedélykötelesek. Így történhetett meg, hogy gyermekek is hozzájuthattak a fegyverekhez, akik ezek szerint nem tartották be a biztonsági előírásokat.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!