Itt van George Simion újabb performansza, amiért fasisztának és nácinak nevezte őt egy PSD-s

2023. május 23. – 15:56

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb botrányt idézett elő George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke, miután őt és a szélsőséges párt többi tagját szankcióval sújtotta a képviselőház, írja az Observatornews.ro.

Simion most képviselőtársaival Marcel Ciolacu, a képviselőház vezetője irodájába rontott volna be. A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökétől azt szerette volna megkérdezni, hogy miért hagyták jóvá azt a szankciót, amely miatt az AUR képviselői csak 10 másodpercig szólalhatnak fel a plenáris ülésen.

Simion a történteket élőben közvetítette Facebook-oldalán, „le a cenzúrával” felütéssel, és bár Ciolacuval nem találkozott akciója során, azért a PSD részéről emberére talált, ami a verbális szitkozódást illeti.

Mielőtt ugyanis Simionnak sikerült volna berontania Ciolacu irodájába, Alfred Simonis, a PSD képviselőinek frakcióvezetője állta útját, akivel emiatt sikerült is összevesznie.

Alfred Simonis betolakodóknak nevezte Simionékat, amire az AUR elnöke angliai zsebtolvajnak nevezte őt. Ezt a PSD képviselőinek frakcióvezetője nem hagyta annyiban, és azt mondta az AUR-osokról, hogy Moszkva ügynökei meg néhány bűnöző és gengszter. Erre az AUR egyik képviselője megfenyegette őt, mondván: „Majd én vigyázok rád”. Alfred Simonis visszavágott, és az AUR képviselőit betolakodóknak, fasisztáknak és náciknak nevezte. Ezután alább hagyott a vita, láthatóan az AUR tagjainak már nem volt olyan nagy kedve Ciolacu irodáját ostromolni, így lassan visszavonulót fújtak.

Simionékat egyébként vélhetően a botrányaik miatt szankcionálták, május 10-én például erőszakba fulladó tüntetést szerveztek a parlament elé, ahol Csoma Botond képviselőt verbálisan, Ludovic Orban volt miniszterelnököt fizikailag is bántalmazták.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!