Itt van George Simion újabb performansza, amiért fasisztának és nácinak nevezte őt egy PSD-s

2023. május 23. – 16:56

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb botrányt idézett elő George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke, miután őt és a szélsőséges párt többi tagját szankcióval sújtotta a képviselőház, írja az Observatornews.ro.

Simion most képviselőtársaival Marcel Ciolacu, a képviselőház vezetője irodájába rontott volna be. A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökétől azt szerette volna megkérdezni, hogy miért hagyták jóvá azt a szankciót, amely miatt az AUR képviselői csak 10 másodpercig szólalhatnak fel a plenáris ülésen.

Simion a történteket élőben közvetítette Facebook-oldalán, „le a cenzúrával” felütéssel, és bár Ciolacuval nem találkozott akciója során, azért a PSD részéről emberére talált, ami a verbális szitkozódást illeti.

Mielőtt ugyanis Simionnak sikerült volna berontania Ciolacu irodájába, Alfred Simonis, a PSD képviselőinek frakcióvezetője állta útját, akivel emiatt sikerült is összevesznie.

Alfred Simonis betolakodóknak nevezte Simionékat, amire az AUR elnöke angliai zsebtolvajnak nevezte őt. Ezt a PSD képviselőinek frakcióvezetője nem hagyta annyiban, és azt mondta az AUR-osokról, hogy Moszkva ügynökei meg néhány bűnöző és gengszter. Erre az AUR egyik képviselője megfenyegette őt, mondván: „Majd én vigyázok rád”. Alfred Simonis visszavágott, és az AUR képviselőit betolakodóknak, fasisztáknak és náciknak nevezte. Ezután alább hagyott a vita, láthatóan az AUR tagjainak már nem volt olyan nagy kedve Ciolacu irodáját ostromolni, így lassan visszavonulót fújtak.

Simionékat egyébként vélhetően a botrányaik miatt szankcionálták, május 10-én például erőszakba fulladó tüntetést szerveztek a parlament elé, ahol Csoma Botond képviselőt verbálisan, Ludovic Orban volt miniszterelnököt fizikailag is bántalmazták.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!